Ömer Döngeloğlu Camisi ibadete açıldı!

TAKİP ET

Yapımına bir yıl önce başlanan ve Asarcık Halil İyison İmam Hatip Lisesi bahçesine İmam Hatip Lisesi öğrencileri için tatbikat camii olarak inşa edilen Ömer Döngeloğlu Camisi yüksek katılımlı törenle Cuma namazıyla ibadete açıldı.

Yapımına 22, 23, 24. dönem Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in Öncülüğüyle başlanılan camiye yapımında büyük emeği olan ve inşa sürecinde hakkın rahmetine kavuşan Ömer Döngeloğlu isminin verilmesi ise büyük bir vefa örneği oldu.
Asarcık'ta yine yapımı bitmekte olan Ali Haydar Bengi Kuran Kursu için yardım kampanyalarında öncülük yapan merhum Ömer Döngeloğlu adına yapılan camiinin dernek başkanlığını yapan Hami Karakaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan törene 22, 23, 24. dönem Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Gençlik Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, ilçe protokolü, camiinin yapımına katkı veren hayırseverler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR
Açılış konuşmasında dernek başkanı Hami Karakaş, bu camiinin yapılmasında emek sarf eden başta milletvekili Cemal Yılmaz Demir olmak üzere herkese teşekkür etti.
Törende konuşan önceki dönem Samsun Milletvekili Demir ise, caminin yapımına kendisinin öncülük ettiğini ama asıl kahramanların camiinin yapımına maddi ve manevi destek verenlerin olduğunu sözlerine ekledi.
Bu vesileyle Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, İlkadım eski Belediye Başkanı Erdoğan Tok, eski Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Terme eski Belediye Başkanı Şenol Kul olmak üzere camiye katkıda bulananlara teşekkür eden Cemal Yılmaz Demir, “Bu camide çivisi olandan, emeği, parası, alın teri olan herkesten Allah razı olsun, iki cihanları aziz olsun diyerek” konuşmasını tamamladı.
Konuşmalarının ardından Camii dualarla ibadete açıldı.

Ömer Döngeloğlu Camisi ibadete açıldı