OMÜ'de düzenlenen Sektörler Zirvesi'ne büyük ilgisizlik

TAKİP ET

İktisat ve Siyaset Bilimi Topluluğu ve Samsun Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (SAMSİAD) beraber düzenlediği 'Sektörler Zirvesi' yapıldı. Önemli bir çalışmaya gösterilen ilgisizlik gözlerden kaçmadı.

Etkinliğe Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, İktisat ve Siyaset Bilimi Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Cüneyt Mumcu, Topluluk Başkan Yardımcısı Özgür Öztürk, Uğurlu Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Emin Bahri Uğurlu, Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, çok sayıda işadamı, akademisyen ve öğrenci katıldı.
İş dünyası ve Üniversitenin ortak olarak yaptığı şehrin ekonomisine yönelik yapılan toplantıda koltukların boş kalması gözden kaçmadı.

“İş birliğini çok önemsiyoruz”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Öğr. Gör. Cüneyt Mumcu, ”Biz bu etkinliği çok önemsiyoruz. Üniversite, sanayi ve kent iş birliğini çok önemsiyoruz. Biz de üniversitemizdeki sosyal bir topluluk olarak sektörlerle, kurumlarla ve toplumla iş birliği yapmak zorunluluğunu hissettik. Topluluğumuzun öğrencileriyle böyle bir zirvenin gerçekleştirilmesi ve bunun devamlılığını sağlamayı gerekli gördük.” dedi.
“Birlikte yürüyenler başarı kazanır”
Orta Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ORKASİFED) Yönetim Kurulu ve Uğurlu Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Emin Bahri Uğurlu ise üniversite ile iş dünyasının birlikte yürüdüğü yerlerin başarı kazandığını ifade etti. Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Samsun’da son yıllarda bu iş birlikleri artıyor. Dünyanın gelişmiş ülkeleri ve üniversiteleri nerede diye bakarsınız bu konuda birbirini destekleyen yerler görürsünüz.” 
Emin Bahri Uğurlu, gençlere hitaben, “Bu dönemlerinizi iyi değerlendirin. Hiç bir iş adamının boş bir saniyesi yoktur, sizin de hiç boş sanayinizin olmaması gerekir. Bu tarz toplantıların size yararlı olacağını düşünüyorum. Bu konuda süreklilik sağlanması da son derece önemli.” şeklinde konuştu. 
Samsun Sanayici ve İş Adamları Derneği (SAMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yalgın da SAMSİAD’ı tanıttığı konuşmasında, “Üniversitemizle Samsun’un üreten ve ticaretini sağlayan iş dünyasını buluşturmak adına ilk adımını attığımız sektörler zirvesinin üniversite ve şehrimiz arasında köprü kurma vazifesi göreceğine inanıyoruz.” dedi.
“Üniversite ve iş adamlarını bir araya getiriyoruz”
“Hedef belirleyip hareket edin”
Açılış konuşmalarının ardından Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, aile şirketlerinin kuruluş hikâyesini öğrencilerle paylaştı. İnteraktif bir şekilde sunum yapan Ulusoy, pek çok kez 40 yaş altı en başarılı yöneticiler listesinde yer almasını sağlayan çalışma prensiplerinden ve iş tutkusundan bahsetti. Öğrencilere iş hayatlarında kılavuzluk edecek bazı prensiplerden de bahseden Ulusoy, hedef belirlemenin ve bu hedef doğrultusunda hareket etmenin de önemine işaret etti.
Ulusoy’un ardından İzgören Akademi Eğitmeni Gökhan Okçu kısa bir seminer verdi. Seminerin sonrasında OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında oluşturulan yuvarlak masa toplantılarına geçildi. İş adamları ve öğrencileri aynı masada buluşturan ve öğrencilerin iş adamlarına soru sorma ve bilgi alma şansı yakaladığı toplantı, yuvarlak masa toplantısına katılan öğrencilerin sertifika almasıyla sona erdi. 

omü