Ördek katillerine hapis yolu! Yargılanacaklar

TAKİP ET

Samsun Valisi Osman Kaymak, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde yaşanan kaçak avcılıkla ilgili olarak, Bu kişilerİn sadece para cezası ile kurtulamayacaklarını söyledi.

Samsun Valisi Osman Kaymak, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde yaşanan ve adeta "katliam" olarak nitelendirilen kaçak avcılık olaylarıyla ilgili olarak Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, bölgede önlemlerin artırıldığını belirterek, "Kaçak olarak avlanan bu kişiler sadece para cezası verip kurtulamayacaklar. Yargıya da sevk edilecekler" dedi.

PARA CEZASI İLE KALMAYACAK 
Bölgede  ciddi anlamda tedbirler almak zorunda olduklarını ifade eden Vali Kaymak, "Bu tedbirlerden oranın girişinden tutunda, tarımsal faaliyetlere kadar bölgede ciddi anlamda yasaklar getiriyoruz. Malesef geçtiğimiz günlerde basına yansıyan o üzücü durumu bizler de takip ettik. İlgili kurumlara gerekli talimatları verdik. Hemen kişiler tespit edildi ve bulundu. En son Milli Parklar mevzuatı gereği 22 bin 500 lira  para cezası verildi. Ayrıca bu kişileri adliyeye de göndereceğiz. O kişiler kara yoluyla değil,  malum bilindiği üzere bölgede göller de var. Teknelerle gelerek kuşları avlamışlar. Daha sonra jandarmada ekipleri de olaya müdahale ederek kişilerin bulunmasını sağladı. Sağ olsunlar ekiple teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BÖLGEDE VE CİVARDA AVLANMA YASAK

 Kızılırmak Kuş Cenneti'nde canlı yaşam varlığının devam etmesi konusunda önemli çalışmalar içerisinde olduklarını ifade eden Vali Kaymak," Balıkçı olmayan kişilerin de bölgeye girmemesi için çalışma içerisindeyiz. Yasaklamaya çalışıyoruz. Avcılık anlamında kimsenin orada bulunmasını istemiyoruz. Bu kararlı duruşumuz devam edecek. Çünkü bu bölge Samsun ve insanlık için bir doğal miras. Bizim getirdiğimiz uygulamalar sonrası yaşam daha da arttı. Hatta kuş varlığının artmasıyla yeni yeni kuş türleri de ortaya çıktı. Zaman zaman ziyaretçilerimiz geldiğinde orayı göstermek istediğimiz zaman biz makam araçlarımızla oraya girmiyoruz. Seyehat otobüsleriyle gezilerimiz gerçekleştiriyoruz. Bu açıdan oradaki kurallara lütfen dikkat edelim" ifadelerini kullandı.

BETONLAŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ 
Samsun Valisi Osman Kaymak, ayrıca bölgede ticari ve turistik amaçlı binaların da yapılmayacağının altını çizerek, "En son yaptığımız toplantıda oradaki bazı kaçak yapılmış villalar yıkılmıştı. Geçtiğimiz zaman dilimlerinde Birleşmiş Milletler'den ziyaretçilerimiz geldiğinde bizi takdir ettiler. Çünkü Dünya'nın değişik ülkelerinde en büyük yaşadıkları sorunlardan birinin kaçak yapılaşma olduğunu ifade etmişlerdi. Bu açıdan önceki dönem belediye başkanlığı yapan Yusuf Ziya Yılmaz'a kaçak yapılaşmaşları yıktığı için teşekkür ediyorum. Bunlar doğru şeyler. Orada betonlaşmaya karşıyız. Orada yaşayan insanlar tabi ki tarımsal faaliyetlerini yürütecekler. Ama bunun dışında ticari veya turistlik amaçlı bina yapıp avlanmalarına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

SAMSUNLU SAHİP ÇIKSIN

 Haziran ayında İran'da UNESCO'nun bir toplantısı olacağını belirten Vali Kaymak,"Bu toplantıda son karar verilecek. Bizim ön yaptığımız sununlarda her eşy bizim lehimize gidiyor. Ama bu tür olalyların yaşanması da bizi ciddi derece de üzüyor. Bu yere tüm Samsun halkının sahip çıkması gerekirç lütfen tüm Samsunlular buraya sahip çıksın. Eğer burası kalıcı listeye girerse buraya daha çok ziyaretçi gelecek. Ve Samsun'un tanıtımı olacak. Buranın adı cennet. Biz aldığımzı bu emaneti gelecek kuşaklara armağan etmek zorundayız" şeklinde konuştu.

Ördek katillerine hapis yolu! Yargılanacaklar