Ordu İkizceliler Samsun'da iftarda buluştu

TAKİP ET

Samsunda faaliyette bulunan, Ordu-İkizceliler Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından, Canik Belediyesi Kültür Merkezinde organize edilen iftar yemeğine, yaklaşık 750 kişi katıldı.

İkizce Kaymakamı Ali Recai YERLİKAYA, Canik Belediye Başkanı Osman GENÇ, Ordu İkizce Belediye Başkanı Bahri SÖĞÜT, Ak Parti İkizce İlçe Başkanı Hüseyin KORKMAZ, TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol KAYGI, Samsun Valiliği İdari Hizmetler Müdürü Kenan AKÇAY, İkizce eski Belediye Başkanı Birol KAYGI, Mahalle Muhtarları ve Samsunda ki hemşeri dernek yöneticilerinin katıldığı iftar programına her kesimden katılımın yüksek olduğu gözlendi.

        Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Yakup MERT; organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, Dernek olarak amaçlarının; Samsundaki İkizcelilerin  birlik, beraberlik ve  dayanışma duyguları içerisinde yapacakları organizasyon ve sosyal faaliyetlerle Samsun iline ve İkizce ilçesine katkı sağlamak  olduğunu belirterek, Samsunda yaklaşık 4500-5000 İkizcelinin yaşadığını da belirten MERT, bundan sonra bu organizasyonların yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde artarak devam edeceğini ifade etti.

       İkizce Belediye Başkanı Bahri SÖĞÜT’te yaptığı konuşmada, iftar organizasyonuna emeği geçen herkese teşekkür ederek, derneğimize katkılarının her zaman süreceğini ifade etti. Ayrıca, katılımcıların ve tüm İslam Aleminin Ramazanı Şerifini kutladı.

      Canik Belediye Başkanı Osman GENÇ’te yaptığı konuşma da; "Sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği faaliyetlerin birlik ve beraberliği sağladığını belirten Başkan GENÇ, " İşte şehrimize farklı coğrafyalardan gelen insanlarla oluşan bu zenginlik, bu şehrin kültür ve medeniyetini oluşturur. İşte bizler, yaşadığımız şehrin ruhunu oluşturuyoruz. Şehrin geleceği, insanın geleceğidir. Şehirlerimizi ne kadar planlı ve sadece fiziki olarak değil de, içerisine değerlerimizi katarak inşa edersek, geleceğimiz de o kadar güzel olur. Şehirleri kalkındıracak olan yerel yönetimlerdir. Aslında bir bakıma belediye başkanları ve meclis üyeleri şehirlerin doktorlarıdır. Tarihte önemli şehir veya ülke olmak yetmez, bugünü yakalamak, bugün de ona göre çalışma yürütmek, değişimin ve gelişimin dışında kalmamak gerekiyor. Ancak, şehirde şehir ahlakını ve şehir kültürü oluştururken, tarihi kodlarımızı unutmamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

       Ayrıca, İftar programına ve derneğin kuruluşundan bu güne emeği geçen;

       İkizceli İş Adamı Akın ÇALIK, Samsun Valiliği İdari Hizmetler Müdürü Kenan AKÇAY, TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol KAYGI, İkizce Belediye Başkanı Bahri SÖĞÜT, Canik Belediye Başkanı Osman GENÇ ve  İkizce Kaymakamı Ali Recai YERLİKAYA’ya Dernek Başkanı Yakup MERT tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

İkizceliler