Orman Fidanlık müdürü fuar standına ilgi

TAKİP ET

Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü Samsun 2016 2. Tarım,Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarında 'Diktiğiniz Fidanın Gölgesinde Oturmanız Dileğiyle 'sloganıyla 2. kez katılım sağlayarakstant açtığı Fuar'da ziyaretçileri tarafından ilgiyle karşılandı.

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde 28 Eylül 2016 tarihinde açılışı yapılanFuarın açılışına; Samsun İli Protokolü, Fidanlık Müdürlüğü Mühendisi Kadriye Demir, Bafra Orman Fidanlık Şefi Ahmet Özdemir ile firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Samsun OrmanFidanlık Müdürü Oğuz Döner; Orman Genel Müdürlüğünün İlimiz ve Orman Bölge Müdürlüğümüzü ilgilendiren projelerinin hassasiyetle takip edileceğini, fidan üretim  çalışmalarınınağaçlandırma ve özel sektöre yönelik sürdürüleceğini, tıbbı aromatik bitkilerin üretimine devam edileceğini  ifade etti.

Standı ziyaret ederek incelemelerde bulunan Orman Bölge Müdürü ZekeriyyaNane;üretim çeşitliliğinin arttırılmasının hem bölgemiz hem de diğer bölgeler için örnek bir çalışma olduğunu belirterek bu tür organizasyonlarda stant açmanınkurumumuz tarafından  yürütülen çalışmaların  bölge halkına ve katılımcılara tanıtımını yapma ve daha büyük kitlelere ulaşma  fırsatı  verdiğini belirterekfuarın hayırlı geçmesini diliyorum dedi.

Fuarda ziyaretçilere; Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğümüz bünyesinde yetiştirilen yapraklı ve ibreli orman fidanı türleri,tıbbi ve aromatik bitki türleri ve süsbitkilerinin olduğu yaklaşık 85 çeşit fidanın stant alanında tanıtımı yapıldı. Standı ziyaret eden  misafirlere Fidanlık Müdürlüğümüzün ve fidanlığın tanıtımı yapılarak  yetiştirilen fidan türleri, yetiştirme teknikleri, bölgenin flora yapısını içeren el broşürleri ve fidan dağıtımı yapıldı.

Samsun Tarım Fuarı 28 Eylül-02 Ekim tarihleri arasında 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek