Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Temmuz ayı yönetim kurulu toplantısı Amasya'da yapıldı

TAKİP ET

Vali İbrahim ŞAHİN, 29.07.2016 Cuma günü saat 11.00'de Amasya Valiliği toplantı salonunda düzenlenen (OKA) Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Temmuz ayı toplantısına katıldı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Temmuz ayı toplantısı, OKA Dönem Başkanı Çorum Valisi  Necmeddin KILIÇ’ın başkanlığında, Amasya Valisi Salih IŞIK’ın ev sahipliğinde, Vali İbrahim ŞAHİN, Tokat Valisi Cevdet CAN ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Amasya valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan OKA Dönem Başkanı Çorum Valisi Necmeddin KILIÇ, “Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgemizde başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer sosyal/ekonomik aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirilerek bölgemizin gelişmesini sağlamak ve bu gelişimin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmekte olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) 2016 yılı Temmuz ayı Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirmek ve Yönetim Kurulunun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz.
 
Bilindiği üzere, Ajansımız tarafından doğrudan yürütülen projelerle veya Ajansın mali destekleriyle uygulanan KOBİ projeleri ile özel sektörün desteklenmesi çalışmaları devam etmektedir. Aynı şekilde, Ajansın mali katkılarıyla Belediyelerin ve İl Özel İdarelerinin turizm ve çevre altyapısının geliştirilmesi için desteklenmesi, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da çeşitli altyapı projeleri, kümelenme, lojistik, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve dezavantajlılara yönelik altyapı geliştirme projeleri gibi konulardaki faaliyet ve projelerin desteklenmesi çalışmaları devam etmektedir. Geçen ay açıklanan Turizm Altyapı projelerinin mali destek sözleşmeleri proje sahibi kurum ve kuruluşlar ile OKA arasında imzalanmış ve projelerin uygulanmasına başlanmıştır.
 
Son olarak, bu toplantı vesilesiyle Yönetim Kurulu toplantımıza katılan Sayın Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca, ev sahibimiz Amasya Valisi ve Amasya Belediye Başkanımıza misafirperverliklerinden dolayı şükranlarımızı sunarak Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyoruz.”dedi.   OKA Dönem Başkanı Çorum Valisi Necmeddin KILIÇ’ın konuşmanın ardından Temmuz ayı yönetim kurulu toplantısı gündeminde yer alan; Altı Aylık İç Denetim Raporunun sunulması ve iç denetim raporunun görüşülmesi, Mali Destek Programlarının uygulama süreçleri hakkında bilgi sunulması, doğrudan faaliyet desteği çalışmalarının görüşülmesi,  Ajansın Aylık Bilançosu hakkında bilgi sunulması, 2016 yılı bütçesinin YPK Kararı doğrultusunda revize edilmesi, proje hesaplarının tutulacağı banka hesabının belirlenmesi konularının görüşülmesi ile sona erdi.           Toplantıya ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Y. Ziya YILMAZ, Amasya Belediye Başkanı Cafer ÖZDEMİR, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa ÇİTTIR, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı H. İbrahim KAYA, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem DİZER, OKA Genel Sekreteri Mevlüt ÖZEN ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.