Ortadoğu Canik'te masaya yatırılacak

TAKİP ET

Düzenlediği uluslararası sempozyumlarla adından söz ettiren Canik Belediyesi, gündemde olan önemli bir konuyu daha dünyanın dikkatine sunuyor. Bilim insanları, 6-8 Nisan tarihleri arasında, "3. Bin Yılda İnsan" başlığı altında "Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu" konusunu masaya yatıracak.

Canik Belediyesi, uluslararası sempozyumlarının 9'su'nda kan ve göz yaşının eksik olmadığı, dünyanın mazlumlara sessiz kaldığı Ortadoğu konusunu dünyanın gündemine taşıyor. Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden bilim insanları, Canik Kültür Merkezi'nde 6-8 Nisan tarihleri arasında "3. Bin Yılda İnsan" başlığı altında düzenlenecek olan "Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu" konulu 9. Uluslararası Canik Sempozyumu'nda buluşacak.

ORTADOĞDU GÜNDEME TAŞINIYOR

Canik Belediyesi olarak sempozyumlar konusunda tecrübeli olduklarını belirten Başkan Osman Genç, şehre ve insanlığa katkıda bulunacak çalışmalara önem verdiklerini söyledi. Genç, "Bu ay düzenleyeceğimiz 3 uluslararası sempozyumdan biri olan 'Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu' konulu sempozyumumuzda yaşadığımız dönemde önemli bir konu olan, ülke ve millet olarak bizleri de yakından ilgilendiren önemli bir meseleyi gündeme taşımayı amaçladık. İnanıyorum ki bu sempozyumumuz sonunda Ortadoğu ve insanlık için çok önemli sonuçların çıkacağına inanıyorum. Elde edilecek bildirileri kitap haline getirerek, insanlığın hizmetine sunacağız" dedi.

BİR ULUSLARARASI SEMPOZYUM DAHA 

Canik Belediyesi, 6-8 Nisan tarihleri arasında "3. Bin Yılda İnsan" başlığı altında düzenlenecek olan "Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu" konulu sempozyumun yanısıra Nisan ayında önemli bir uluslararası sempozyuma daha imza atacak. Yine Canik Kültür Merkezi'nde 13-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 10. Uluslararası Canik Sempozyumu'nda "Hedefe Doğru İnsan" konusu ele alınacak. Belediye tarafından ayrıca 20-22 Nisan tarihleri arasında ise "Şehir ve İnsan" konulu konferans ve paneller düzenlenecek.