Osman Genç: FETÖ İle Mücadelemiz Sonuna Kadar Devam Edecek

TAKİP ET

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Bayramlaşma Töreni'nde tam bir bayram coşkusu yaşandı. AK Parti Milletvekili Ahmet Demircan'ın da katıldığı törende birlik-beraberlik mesajı verilirken, Başkan Osman Genç, 15 Temmuz'u diri tutmaya ve FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Canik Belediyesi ile AK Parti Canik İlçe Teşkilatı tarafından sahipliğinde Canik Belediyesi Hizmet Binası'nda düzenlenen Bayramlaşma Töreni'ne AK Parti Milletvekili Ahmet Demircan, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, AK Parti Canik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, Canik Belediyesi Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ile çalışanlar, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

‘15 TEMMUZ’U DİRİ TUTMALIYIZ’

Konuşmasına vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlayarak başlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kim rahatsız olursa olsun, FETÖ/PDY terör örgütüyle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı arasında önemli olayların yaşandığına dikkat çeken Başkan genç, “Birlikte 15 Temmuz’u yaşadık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz’u anmadan hiç bir konuşmamızı geçmememiz gerektiğini düşünüyorum. 15 Temmuz’u sürekli diri tutmak zorundayız. 15 Temmuz zifiri karanlıktan aydınlığa ulaştığımız bir gecedir” dedi.

‘SESİMİZ GÜR ÇIKMAYA DEVAM EDECEK’

FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadelelerinin 2014 yılının başında başladığını da ifade eden Genç, “O günün konuşmalarında mücadelemiz mevcuttur. O gün söylediklerimiz bugün söylediklerimizle aynıdır. O gün bu örgütle doğru mücadele etmiş olsaydık, Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği talimatları doğru yerine getirseydik bugün 15 Temmuz’u yaşamazdık. Şimdi bu işi hafife almamamız gerektiğini düşünüyorum. 15 Temmuz’un bir ülkenin işgali, bir ülkenin paylaşılması, Sevr anlaşmasının tekrar hayata geçirilmesi olduğunu unutmamamız gerekiyor. Bunun için bizim sesimiz bu şehirde gür çıkmaya devam ediyor. Bundan sonra da gür çıkmaya devam edecek” diye konuştu.

‘2014 BAŞINDAN BERİ MÜCADELE EDİYORUZ’

Bu örgütle bundan sonra da mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren Başkan Genç, “Bizi bu alçak yapıyla mücadele etmemizden hiç kimse alıkoyamayacak. Çünkü bu bizim 241 şehidimize karşı, gazilerimize, bayrağımıza, vatanımıza ve milletimize karşı vatan borcumuzdur. 2014 yılında sayın Cumhurbaşkanımız ‘bunlarla ilgili bütün ilişkilerinizi keseceksiniz’ demişti. Biz o gün bütün ilişkilerimizi kestik ve o yapıyla o günden beri cana can mücadele ediyoruz. O gün susan ve bizi suçlayanların bugün, o günkü mücadelemizdeki söylemlerimizi söylemeleri haklılığımızı ortaya koyuyor. Bu bizi mutlu ediyor. O zamanın Samsun'un güçleri el ele, kol kola verdiler, bunlarla bize karşı mücadele ettiler. Bunları söylediğimiz zaman birileri üzülüyor, hiç kimse üzülmesin. O günün siyasetinin başındaki kişiyle ben bu meselenin tamamını anlattım ve bir dosya yaparak ilgili mercilere gönderdik. Bugün de aynı şeyi söylüyoruz” şeklinde konuştu.

‘FETÖ TEMİZLİĞİ YÜZDE 10’A DAHİ ULAŞMADI’

Konuşmasında “Arkadaşlar gelin sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, bu şehirdeki kanınızdan da, canınızdan da olsa bunlarla ilişkisi olanları hukukun önüne çıkaralım” diye seslenen Başkan Genç, “Bu şehirde FETÖ ile mücadelede istenilen seviyenin henüz yüzde 10'una dahi çıkılamamıştır. Eğer bu temizliği baştan ayağı doğru değil de, alttan yukarı doğru yapmaya kalkarsak at izi it izine karışacaktır muhakkak. Temizlik baştan aşağı yapılır, tırnaktan yukarı doğru yapılmaz. Bunu bütün şehirlerimizde yapmak zorundayız. Hiç kimse kusura bakmasın, hiç kimse yanındakini koruma altına almasın, almamalıdır. Herkes göbek bağı olduğu bu yapıyla ilişkisini kesmek zorundadır” ifadelerini kullandı.

‘PLANLARINA KARŞI ALLAH’IN DA BİR PLANI VAR’

Bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğini belirten Genç, şunları söyledi: “Ne kadar planları olursa olsun, bu planların üstünde Allah'ın da bir planı vardır. Ülkemiz üzerinde plan yapanların üzerinde Allah'ın bir planı vardır. Şehrimiz üzerinde plan yapanların üzerinde Allah’ın bir planı vardır. En iyi plan yapıcı Allah'tır. Elele, gönül gönüle vererek bu meseleyi çözersek 2023'e, 2053'e ve 2071'e ulaşmak için hiç bir sebep yoktur. Ama bunu çözemez isek ülkemizin geleceği ile alakalı endişeyi hep taşıyacağız. Bu alçakça yapıyı bütün kurumlarımızdan, siyaset, bürokrasi, ticaret alanlarından temizlemeliyiz. Bunun üç ayağı olduğunu unutmamamız gerekiyor. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu yapıyla mücadele etmeye devam edeceğiz. Kim rahatsız olursa olsun, bu şehirde hangi kurumlar rahatsız olursa olsun, bu şehrin bütün iliklerindeki bu yapı temizleninceye kadar vatan, millet, bayrak borcu olarak bunu söylemeye devam edeceğiz.”

TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMALIDIR

Diğer mazlum ülkeler için Türkiye'nin güçlü olması gerektiğine de işaret eden Başkan Genç, "Bayramlar kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu, birlik ve beraberliğimizi tazeleme günüdür. Bayramların ülkemizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine katkı sağlamasını temenni ediyorum. Annelerimizin, babalarımızın, büyüklerimizin unutulmamasını rica ediyorum. Bayram sevincimizi, yaşlılarımızla, yoksul ve düşkünlerimizle de paylaşmayı asla ihmal etmeyelim. Bu kültürümüzü çocuklarımıza da öğreterek, gelecek kuşaklara aktaralım" ifadelerini kullandı.

TERÖRÜN ARKASINDA SİYONİZM VAR

AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler de, yaptığı konuşmada vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlarken, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, Türkiye'nin siyaset ve ekonomik olarak ileriki yıllarda çok daha iyi olacağına inandığını belirtti. AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan ise, Türkiye’nin jeopolitik olarak çok önemli bir noktada yer aldığına dikkat çektiği konuşmasında, gerek PKK, gerek FETÖ/PDY terör örgütü olsun bütün bu yapıların arkasında siyonizmin olduğunu belirterek, Türk halkının ülke ve millet üzerinde oynanan oyunların farkında olması gerektiğini dile getirdi.

Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda geçen bayramlaşma programında, konuşmaların ardından vatandaşlar protokol üyeleriyle bayramlaştı. Başkan Osman Genç ayrıca, Bayramlaşma Töreni öncesi esnaf ve vatandaşlarla da bayramlaştı.