Öztürk'ten İmamoğlu'na tepki

TAKİP ET

Metro Holding Onursal Kurucu Başkanı Samsunlu işadamı Galip Öztürk, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na "Cevahir otelde toplantı düzenleyerek sektör temsilcilerinden oy devşirmeye kalkmak ayıptır. " diyerek sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi.

İstanbul otogarı için Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği (UATOD) tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yapılan başvuru belgesini de paylaşan Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Samsunlu İşadamı Galip Öztürk, hakim ortağı olduğu Büyük İstanbul Otogarı ile ilgili açıklama yaptı.

Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren Öztürk, resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Cevahir otelde toplantı düzenleyerek sektör temsilcilerinden oy devşirmeye kalkmak ayıptır. Şirketimizin hakları hukuk yoluyla aranmaktadır. Kimsenin devlet malını peşkeş çekme sözü veremeyeceğini hatırlatmak isterim” ifadelerini kullandı.

Büyük İstanbul Otogarı’nı işleten Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ’nin hakim ortağı durumunda bulunan Samsunlu İşadamı Galip Öztürk, otogarın sözleşmesinin uzatılması konusundaki taleplerine de yer verdi.

Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği (UATOD) tarafından yapılan söz konusunda talep başvurusunda, “Sözleşme ile dernek lehine tahsis edilen 25 yıl süreli intifa hakkı süresinin TBK 138 hükmü gereğince hakkaniyete, dürüstlük kuralına ve eşitlik ilkesine de uygun olarak 25 yıl uzatılmasını talep ediyoruz” denildi.

Kaynak: Kuzeyhaber.com

Öztürk'ün sosyal medya hesabından yayınladığı belgeler

İstanbul Otogarı işletmesi 25 yıl önce Avrasya Terminali UATOD A.Ş.'ye devredildi. Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği'nden tahsis sözleşmesiyle yapılan devirde işletme süresi 25 yıl önce yapıldı. 25 yıldır İşletme hakkı ile işletmeye devam eden firma uzatma hakkını da elinde bulunduruyor. 

galip öztürk