Pandemi Döneminde Yeme İçme Alışkanlıkları webinarı

TAKİP ET

Salgın sürecinde birçok insanın yaşadığı strese bağlı yeme bozuklukları ve çözüm yollarına yönelik çok aydınlatıcı bir webinar düzenlendi.

İspanya, Fransa ve Türkiye ortaklı külterler arası etkileşim ve iletişimi öngören “Cook By The Book” twinning projesindeki danışmanlıklarını Pelin Yılmaz Ayan’ın yaptığı İstanbul Kartal Anadolu Lisesi ve Nilgün Baş’ın yaptığı Samsun Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi proje öğrencileri “Pandemi Döneminde Yeme-İçme Alışkanlıkları” webinarı için bir araya geldi. 
3 ülkenin İngilizce dilinde hazırladıkları 23 soruluk ortak anket daha sonra ülkeler tarafından kendi dillerine çevrilerek daha geniş kitlelere ulaştı. 
Türkiye ekiplerinde 341 kişinin ankete verdiği cevaplar titizlikte analiz edildikten sonra kendisi de Kartal Anadolu Lisesi mezunlarından olan diyetisyen Neris Güven ile veriler paylaşıldı. 


Bu veriler ışığında yapılan webinara proje öğrencileri ve velileri çok ilgi gösterdi. Fiziksel açlık-Duygusal açlık, duygusal yemeyi tetikleyen duygu durumları, beslenme ve konsantrasyon ve uykunun önemi gibi önemli konulara değinen Diyetisyen Neris Güven sonrasında öğrenci ve velilerin sorularını yanıtladı. 


Salgın sürecinde birçok insanın yaşadığı strese bağlı yeme bozuklukları ve çözüm yollarına yönelik çok aydınlatıcı bir webinar oldu.

Pandemi Döneminde Yeme İçme Alışkanlıkları webinarı