Parkomatlar kalkıyor mu? Başkan Şahin Açıkladı

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, parkomat ile ilgili belediyenin 3 yıllık ihalesinin bulunduğunu süresinin bitiminin ardından da referandum yapmayı planladıklarını söyledi.

Samsun AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Samsun'da parkomat ile ilgili 'ParkTek' firmasıyla 3 yıllık geçerli olan bir ihalenin yapıldığını belirten Başkan Zihni Şahin, iptalinin yapılması durumunda belediyeye büyük maliyeti olacağını ifade etti. Şahin, "Bu ihaleyi bugün sonlandırmak istesek 6 milyon gibi bir maliyetle karşı karşıya kalacağız" dedi.

'SÜRE BİTİNCE REFERANDUM YAPACAĞIZ'

Başkan Şahin, yakın zamanda hayata geçirmeyi planladıkları katlı otopark projelerinin olduğunu söyleyerek, "İki farklı noktada bu projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Parkomat sistemindeki anlaşma süresi bittiğinde toplumla görüşerek ortak akıl yürütmeyi planlıyoruz. Bu konuda bir referandum yapacağız" dedi.

'MAĞDURİYETE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Samsun Valiliği tarafından şehre kurulacağı duyurulan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile alakalı da konuşan Başkan Şahin, "TEDES sisteminin benzer örnekleriyle vatandaşın mağdur ve şikayetçi olduğu noktalar var. Ordu'da hayata geçirilen sistemde bir çok problem gündeme geldi. Biz vatandaşımızın herhangi bir mağduriyet yaşamasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

GÜLSAN'LA İLGİLİ ÇÖZÜM ODAKLI ÖNERİLER

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Gülsan Sanayi Sitesi’nin şehir merkezinden taşınması konusunda şehrin tüm dinamikleri ile birlikte çalıştıklarını çözüm noktasına geldiklerini söyledi. Şahin, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'da Samsun’a geldiğinde bu konuya değindi. Bizimle bu konuyu görüştü. Bu konu ile ilgili birkaç çözüm önerisi var. Hepsi de son derece ciddi ve çözüm odaklı öneriler. Büyükşehir Belediyesi olarak sanayinin tüm paydaşları ile ortak çalışıyoruz” dedi. 

'SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM'

Madeni Sanatkârlar Odası öncülüğünde kurulun kooperatifin çözüm için atılan dev bir atım olduğunu söyleyen Şahin, “Toybelen mevkiinde 700 dönümlük bir alan var. Burası üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Derecikte bizim 50 dönümlük bir alanımız var. Gülsan’da ortak çalışıyoruz. Yapım konusunda da alternatiflerimiz çok. Kooperatif öz sermayesi ile yapmak ister, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın sanayi siteleri için çok düşük faizli kredisi kullanılabilir ya da bakanımızın gündeme getirdiği TOKİ ile ortak çalışma yapılır. Yani çözüm için elimizde alternatif çok. Yeni bir alan yapmadan da kimseye sen çık demeyeceğiz. Bunu Ramazan ayında sanayi esnafını ziyaret ettiğimizde söyledim. Sözümün de arkasındayım. Önce yer sorunu çözülecek sonra taşınma gerçekleşecek” diye konuştu. 
Kaynak; samsungazetesi