PDR'liler AK Parti'den kadro desteği istedi

TAKİP ET

Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Derneği Başkanı Oğuz Özat, Başkan Yardımcısı Ahmet Uzun, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Genç ve Emre Güneş AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'i ziyaret etti. Ziyarette Başkan Özat, PDR'lilerin sıkıntılarını dile getirerek Gneçlik Merkezleri için kadro desteği istedi.

Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Derneği Başkanı Oğuz Özat, Başkan Yardımcısı Ahmet Uzun, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Genç ve Emre Güneş AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel’i ziyaret etti. Ziyarette Başkan Özat, PDR'lilerin sıkıntılarını dile getirerek Gneçlik Merkezleri için kadro desteği istedi.

Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği Başkanı Oğuz Özat kısaca Derneğin faaliyetlerini bahsederek Psikolojik danışman eğitimi mesleki gelişimi, Özlük hakları ve etik denetlemesi için kamu yararına bakanlar kurulu kararıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olarak Samsun, Amasya, Sinop ve Ordu sorumluluk bölgesinde hizmet ettiğini; Travma ekibi ve psiko sosyal müdahale ekibi ile sosyal sorumluluk projeleri oluşturulduğunu bu noktada destek ve yardım verdiklerini söyledi.

Başkan Özat özellikle atamalarda Psikolojik Danışmanların atandığı  rehberlik branşına yeterli sayı verilmediğinden bahsederek atama verilmesi için destek istemiş ve  mart ayında öğretmen ataması olması gerektiğini ifade etti.
Yine Türkiye de gerçekleşen en önemli projelerden birisi olan gençlik merkezlerinin uzman yönünden yetersiz olduğunu bu büyük ve geleği şekillendiren projenin eksik kaldığını vurgulayarak, "Gençlerimiz buralarda yetişerek uyuşturucu batağından uzak duruyorlar. Bu mega projenin daha işlevsel hale gelmesi için buralarda Psikolojik Danışmanların olması gerekiyor. Buraya gelen gençler eğitsel, kişisel ve mesleki beceriler,deneyimler öğrenmektedir. Cevherler ustaların elinde işlev görmezlerse kaybolup ziyan olurlar. Bu gençlerin Psikolojik desteğe,karar almada ve uygulamada rehberliğe ihtiyaçları var.Hatta gençlerin ailelerine dahi psikolojik destek verebilecek bir seviyeye ulaşacaktır. Bu mega projede bizler bu konuda gönüllüyüz. Üzerimize düşen her şeyi yapmak istiyoruz.Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Akif Çağatay Kılıç’ın Gençlik Merkezlerine ne kadar değer verdiğini görüyor ve şükranla takip ediyoruz önümüzdeki günlerde bu konuda raporlarmızı sunacağız ve kadroların açılmasıyla Bu mega projeyi inşallah beraber taçlandırmak isteriz. Bu konuda Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği olarak elimizden gelen her şey için biz hazırız.“ dedi.

Gençlik Merkezlerine psikolojik Danışman kadrosu ile özellikle ilgilenen ve önemseyen Başkan Göksel bu konuda gerekli siyasi çalışmayı yapacaklarını vurgulayarak Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Samsun Şube Başkanı ve Yönetimine ziyaretten dolayı teşekkür etti.

pdr kadro