Pedallar 'Şiddete Sıfır Tolerans' sloganıyla çevrildi

TAKİP ET

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde pedallar bu kez 'Şiddete Sıfır Tolerans' sloganıyla çevrildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Samsun İl Müdürlüğü ile Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği’nin işbirliğinde gerçekleştirilen bisiklet turu etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe TEMA Vakfı da destek verdi. 

Atakum İlçesi Çobanlı Halk İskelesi’nde başlayan bisiklet turu sahil boyunca devam etti. Kadın erkek, çocuk yaşlı demeden onlarca kişi  ‘Şiddete Sıfır Tolerans’ sloganıyla pedal çevirdi. 

Turuncu eldiven ve turuncu düdüklerle bisiklet süren katılımcılar, vatandaşın ilgisini çekti.  

Etkinlikte konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Samsun İl Müdürü  Tekin Balcı, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancıyla yürüttükleri çalışmaların geniş bir yelpazede, kararlılıkla ve kapsamlı işbirlikleri ile sürdüğünü belirtti. 

Şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle hareket edilmesi gerektiğini belirten İl Müdürü Balcı, “25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi, toplumsal yaşamda kadının güçlendirilmesi, eşit hak, fırsat ve imkanlardan yararlanmasına katkı sağlayacak önlemlere ışık tutmasını temenni ediyorum. Kadına yönelik şiddetin suç olduğunu, insan hakkı ihlali olduğunu ve toplum olarak kadına karşı şiddete göz yummamamız gerektiğini, şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle hareket etmemiz gerektiğini bir kere daha vurgulamak istiyorum” dedi. 

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü