Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

TAKİP ET

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı geldi gelmesine de Ramazan ayı bitmeden daha insanlar Ramazan Bayramının kaç gün olacağını merak ediyor. Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? sorusu google de en çok arananlar arasına girdi.

Ramazan ayının ilk iftarı bu akşam yapılacak. Fakat insanlar iftardan çok, bayram tatilinin kaç gün olacağını merak ediyor.
Herkezin merakla beklediği 9 günlük tatil kararının ise bugün yapılması beklenen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından duyurulabileceği belirtildi.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasının, Bakanlar Kurulu kararı ile belli olacağını söylemişti.
Avcı’nın bu açıklamasının ardından Ramazan bayramı tatiliyle ilgili kararın bu akşamyapılacak Bakanlar Kurulu kararı sonrasında belli olması bekleniyor.
2016 yılı Ramazan Bayramı, arefe günü ile 4 Temmuz Pazartesi günü (Yarım gün tatil) başlayacak. 5 Temmuz Salı, 6 Temmuz Çarşamba, 7 Temmuz Perşembe günü ise 1-2-3'üncü günler kutlanacak.
Bakanlar Kurulu kararı ile Ramazan bayramın tatiline 4 Temmuz Pazartesi öğleden önce ve Cuma gününün de eklenmesi ile tatilin 9 güne yükselmesi bekleniyor.​

Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?