Recep Yazgan'dan Erhan Usta'ya 'Liseli' Ayarı

TAKİP ET

Akasyam Haber internet sitesinin sahibi ve editörü Recep Yazgan, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta'yı lise düzeyinde ekonomi açıklamaları yapmakla eleştirdi. Yazgan, Erhan Usta'ya, "Araştırmalarından derlediği endeksi tek ve gerçek hakikatmiş gibi meclis kürsüsünden okuyarak 'bakın nasıl da araştırmışım' havası vermeye çalıştı" diyerek yüklendi.

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın, TBMM’de 2016 Yılı Bütçesi görüşülürken yaptığı konuşma başına iş açtı. Erhan Usta'nın; normal bir vatandaşın zaten anlamayacağı ve fakat kendi grubu da dahil olmak üzere TBMM'deki milletvekillerinin de anlayabileceği bir dilden son derece uzak bir jargonda, 'Ben bu işi biliyorum, bakın terminolojiye bile hakimim' havası kokan konuşmasını eleştiren Recep Yazgan, konuyu; 'Meclis Kürsüsünü Lise Sandı' başlığı ile haberleştirdi ve okuyucularıyla paylaştı.

'İKTİSADA GİRİŞ' DERSİNDE MİYİZ?

Erhan Usta'nın konuşmasını, pratikte karşılığı olmayan ve tamamen lise seviyesi ekonomi ders kitapları gibi devam ettirdiği ni ifade eden Recep Yazgan'ın, haberin sonunda yer alan ifadeleri ise son derece dikkat çekici ve ayar verici.

 İşte o bölüm:

"...

Usta Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin algı operasyonuna yönelik,

Bertelsmann Stiftung Sustainable Governance Indicators 2014

“Bertelsmann Stiftung Transformation Index 2014

IMD World Competitiveness Yearbook 2014

Political Risk Services International Country Risk Guide 2014

World Economic Forum Executive Opinion Survey (EOS) 2014

World Justice Project Rule of Law Index 2014

Economist Intelligence Unit Country Risk Ratings 2014 ve

Global Insight Country Risk Ratings 2014.

Araştırmalarından derlediği endeksi tek ve gerçek hakikatmiş gibi meclis kürsüsünden okuyarak “bakın nasıl da araştırmışım” havası vermeye çalıştı."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız..