Roman'lardan Başkan Kul'a teşekkür ziyareti

TAKİP ET

Karadeniz Bölgesi Roman Hakları Koruma Federasyonu Genel Başkanı Mümin Ergüler bir gurup dernek heyeti ile birlikte Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret ederek Termeli roman vatandaşlara ilgilerinden dolayı Başkan Kul'a teşekkür etti. Kul, 'Roman vatandaşlarımız Terme¬'nin kültürel çeşitliliğinin çok değerli ve önemli bir parçası' dedi.

Karadeniz Bölgesi Roman Hakları Koruma Federasyonu Genel Başkanı Mümin Ergüler, dernek yönetim Kurulu, Roman Engelliler Derneği Başkanı Kenan Karatüre ve Terme Romanlar Dernek Başkanı Yılmaz Kervancıoğlu Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret ederek Terme’li roman vatandaşların yaşam şartlarının iyileştirilmesi konusunda yaptığı çalışma ve desteklerden dolayı teşekkür etti. 


BAŞKAN KUL’A TEŞEKKÜR 
Başkan Kul ile ilçede yaşayan roman vatandaşların genel durumu hakkında istişarelerde bulunan Başkan Ergüler ve ziyaretçi heyeti, Belediye Başkanı Şenol Kul’a kendilerine verdikleri desteklerden ve roman vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Roman vatandaşların yaşadığı bölgelerde Terme Belediyesi’nin gerçekleştirdiği alt ve üst yapı konusunda yaptığı yatırımlar dolayısıyla Başkan Kul’a teşekkür etti.


TÜRKİYE MOZAİĞİNİN VAZGEÇİLMEZ PARÇASI
Terme’nin önemli bir roman nüfusuna sahip olduğunu belirterek, bu tür bir araya gelişlerin birlikteliği daha da güçlendirdiğini söyleyen Başkan Kul,  Roman kültürünün dünyanın her yerine yayılmış zengin ve renkli bir kültür olduğunu belirterek, " Bu zenginliği yaşatmak hepimizin görevi. Romanlar, Türkiye mozaiğinin vazgeçilmez parçası. Biz de Terme Belediyesi olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz.

Terme’de birlikte yaşıyoruz, kentimize birlikte hizmet ediyoruz. Sorunlarımız ortak, bu yüzden çözümleri de birlikte oluşturmak zorundayız. Biz size çok güveniyoruz. Sizler bu kentin rengi, dokususunuz" dedi.