Sakarya Dershaneleri neden kapatıldı? işte cevabı

TAKİP ET

Samsun İl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dershanelerin kapatılması ve dönüşümü için çıkartılan yönetmeliğe uymayarak direnmeye çalışan FETÖ örgütüne ait dershaneler Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teker teker kapatılıyor. Bu kapsamda Samsun'da Sakarya Dershanesi adıyla faaliyet gösteren 11 dershane de İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kapatıldı haberlerinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Bürosu tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada 16 tane kurumun herhangi bir kuruma dönüşme talebinde bulunmayarak kurucuları tarafından kapatıldığı ifade edildi.

İşte o açıklama; "1 Mart 2014 tarihinde yayınlanan 6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan çeşitli genelgeler sonucunda ülkemizde faaliyet gösteren özel öğretim kurumları içerisinden dershaneler çıkartılmış ve yine mevzuatta tanımlanan başka özel öğretim kurumlarına dönüşmesi, dönüşmediği takdirde ise kapatılması öngörülmüştür.

Buna göre dershaneler istemeleri halinde temel lise, öğrenci etüt eğitim merkezi ve özel öğretim kursu gibi farklı türde tercih edecekleri başka bir özel öğretim kurumuna dönüştürülmüştür. Dönüşüm sürecine dahil olmayanların ise herhangi bir eğitim öğretim faaliyeti sürdürmesi Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerince yasaklanmıştır. 

Bu süreçte Samsun İlinde 53 dershaneden 12 tanesi temel liseye, 1 tanesi özel ortaokula, 5 tanesi özel öğretim kursuna ve 3 tanesi de öğrenci etüt etim merkezine dönüşmüştür. 16 tane kurum ise herhangi bir kuruma dönüşme talebinde bulunmayarak kurucuları tarafından kapatılmıştır. Bu kurumlar içerisinden 5 tanesi dönüşüm yapmadığı halde öğrencilere eğitim öğretim faaliyetinde bulunduğu tespit edilerek Valiliğimizce kapatılmıştır. Kalan 11 kurum ise dönüşüm için müracaatta bulunmuş ve işlemleri devam etmektedir.

Yasal mevzuat gereğince Bakanlığımızca ruhsat verilmeyen hiçbir kurum eğitim öğretim faaliyeti yapamamaktadır. Bu bağlamda öğrencilerimizin ve velilerimizin gereken hassasiyeti göstererek, bu tarz kurumlara itibar etmemeleri, öğrencilerini göndermemeleri ve herhangi bir ücret ödememeleri önemlidir.

Kamuoyuna duyurulur.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü 

Basın Bürosu"


Samsun Sakarya Dershaneleri neden kapatıldı işte cevabı