Saklı cemnetde turizme dönük projelerde kollar sıvandı

TAKİP ET

Yaz aylarının gelmesiyle yeşilin her tonunu bünyesinde bulunduran Ayvacık İlçesi doğasıyla birlikte değerini tüm dünyaya göstermek için Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur ilçenin turizminin geliştirilmesi amacıyla turizm odaklı çalışmalara start verdiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatlarıyla üst düzey bürokratları Makine İkmal ve Onarım Daire Başkanı Mehmet Ekmekçi, Makine İkmal ve Trafik Şube Müdürü Şevki Başyurt, Anakent İmar ve İnşaat Genel Müdürü Kadir Koçak, THY Samsun Bölge Müdürü Muhammet Ali Akdoğan  ilçemizde yapılacak turizm amaçlı yatırımların incelemesinde bulunmak üzere bugün Ayvacık İlçesine geldiler.

      Büyükşehir Belediyesinden gelen bürokratlara Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Güler, Fen İşleri Müdürü Vedat Yazıcı ve Büyükşehir Belediyesi Ayvacık Şube müdürleri eşlik ettiler.

      Önümüzdeki yaz aylarında ilçeye gelecek olan özellikle orta doğu bölgesinden arap misafirlerin her türlü sosyal aktivitelerde bulunabileceği, gürültülü yaşamdan uzaklaşıp doğa ile iç içe yeşilin içinde kaybolarak çadır kurarak konaklayacakları, gezi tekneleri ile gölde paranomik doğa ve ada gezintileri yapacakları, isterlerse off-road , ATV, balık tutma gibi sporları yapabilecekleri tatil alanları oluşturulmasına dönük projelerin yapılması için yer tespitinde bulundular. Gelecek olan turist misafirleri ağırlamak için ilçede uygun olan bölgelerin tespiti için gelen Büyükşehir daire başkanları Belediye Başkanı Mustafa Belur ile yer incelemesinde bulunarak buralara ihtiyaç doğrultusunda neler yapılabilir, hangi sosyal aktiviteler konuşlandırılabilir istişaresini yaptılar.

     Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur ‘’ Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ortaklaşa yaptığımız her bir yatırım ve güzel işler ilçemizin gelişmesi adına bizleri mutlu ediyor. Amacımız ilçemize gelen misafirlerimizin her türlü ihtiyaçlarına karşılık vermek ve istedikleri her türlü sosyal aktivitelerden yararlanmalarına olanak sağlamak. Belediye olarak ilçe merkezimizdeki yaptığımız çalışmalarla ciddi yol almış durumdayız.  Büyükşehir Belediyesi ve ilçe Belediyesi olarak hazırladığımız projelerle gelecekteki marka şehir Ayvacık’ımızı adeta yeni baştan yaratıyor, yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi haline getiriyoruz. Gelecek aylarda ilçemizde konuk edeceğimiz arap misafirlerimizin konaklama ve her türlü ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Büyükşehir daire başkanlarımızla ilçemizin en güzel noktalarını gezerek yer tespitinde bulunduk ve en kısa sürede çalışmalarımızı başlatarak misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp Saklı Cennet’imize hayran bırakacağız. Bizler ilçemizin geleceğine yön verme çalışmalarımıza aralıksız devam ederek İlçemize yepyeni bir vizyon kazandıracağız. Başta Büyükşehir Belediye Başkanım Sn. Yusuf Ziya Yılmaz olmak üzere yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

     Turizm amaçlı yapılacak olan çalışmaların yer tespitinden sonra öğle yemeğinin yenilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ilçeden ayrıldılar.