Sakura nedir, Sakura ne demek? Sakura çiçeğinin özellikleri

TAKİP ET

İşte, hastane ile birilikte araştırılan çam ve sakura nedir sorusunun cevabı hakkında detaylı bilgiler

Yeni açılacak olan şehir hastanesinin adı olarak belirlenen çam ve sakura, merak uyandırmaya başladı. İki farklı ağaç türünün isimlerinden oluşan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, 21 Mayıs 2020 tarihinde hizmete açılıyor. Peki, çam ve sakura ne demek? İşte, hastane ile birilikte araştırılan çam ve sakura nedir sorusunun cevabı hakkında detaylı bilgiler.

İşte, Japon kültürünün önemli bir parçası olan sakura ve Türk toplumunun yakından tanıdığı çam hakkında detaylı bilgiler

Japonca bir kelime olan Sakura'nın Türkçesi “Kiraz Çiçeği” anlamındadır. Sakura, meyve vermeyen bir tür "Kiraz Ağacı"dır. Prunus cinsinden birkaç ağacın herhangi birinin çiçeğidir. Sakura Japon kültüründe büyük bir öneme sahip olup Japonya'nın ulusal simgelerinden biridir.

Bu çiçek martın son haftası ile nisanın ilk haftası açar ve Japonya’da bu dönem kutsal sayılır. Öyle ki hava durumundan sonra bir de “Sakura Durumu” verilir. Çiçeklerin açtığı bu dönem Japonya’nın en çok turist kabul ettiği dönemdir.

Çam, Pinaceae (çamgiller) familyasından Pinus cinsinden orman ağaçlarını içeren iğne yapraklı türlere verilen isimdir.

Türkiye'de hepsinin kısa sürgünleri iki yapraklı olan beş çam türü bulunur; sarıçam, karaçam, Halep çamı, kızılçam ve fıstık çamı. Ayrıca çamlar sonbaharda yapraklarını dökmezler.
 

sakura nedir