SALIPAZARI ŞANTİYEYE DÖNDÜ

TAKİP ET

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, mevsimin kış olmasına rağmen iyi giden hava şartları nedeni ile ilçede çalışmaların hızlandırıldığını ifade etti.

BARAJ VE KÖPRÜ YAPIMI

Başkan Akgül, “Bizim için önemli olan artık sel kabusu yaşamak istemiyoruz. Salıpazarı ve Terme ilçelerimiz için hayati önem taşıyan Salıpazarı barajı ve şehir merkezindeki yeni köprünün tamamlanması. Baraj sahasında bağlantı yol yapım çalışmaları başladı. İhalesi geçen yıl yapılan yeni köprümüzün de inşaatı başlamış durumda.

HASTANE OCAK 2020’DE TAMAM

Salıpazarı İlçe Devlet Hastanemizin yapımı hızlı bir şekilde ilerliyor. Kaba inşaatı bitmiş durumda. Yüklenici firma aralıksız çalışıyor. Çevre düzenlemesinde Salıpazarı Belediyesi olarak katkı sağlıyoruz. Bir aksilik olmazsa Hastanemizin 2020’nin Ocak – Şubat aylarında tamamlanarak hizmete girmesini bekliyoruz.

18 MİLYONLUK YATIRIM

Samsun Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapımı devam eden bir önemli yatırım ise Atık Su Arıtma Tesisi... İnşaat sahasını gezerek çalışanlardan bilgi aldık. Yüklenci firma  sahada çalışmalarını sürdürüyor.18 milyon TL’ye mal olacak Salıpazarı Atıksu Arıtma Tesisimiz 1.Aşama da günlük 4.000 metreküp, 2. Aşama da günlük 6.000 metreküp atıksu arıtma kapasitesine sahip olacaktır.Tek amacımız ilçedeki atıksu sorununu çözmektir.

BETON YOLLAR KALDIĞI YERDEN

Son 5-6 yılda ilçemizde başlattığımız beton yol seferberliği havaların iyi gitmesiyle kaldığı yerden devam ediyor. En son Kuşçuğaz ve Esatçiftliği Mahallelerimizde başlattığımız betonlarla birlikte  ilçe genelinde 130 km beton yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

YARALAR SARILIYOR

İlçemizde bir yandan yatırımlara hız verilirken bir yandan da sel felaketinin yaraları sarılıyor. DSİ tarafından Dikencik ve Göne Mahallelerimizde Terme çayı boyunca yıkılan set duvar ve yol çalışmaları aralıksız sürüyor. Salıpazarı Belediyesi mahalle yollarında 23 Ağustos’tan bu yana yol bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyemiz, Diğer kurumlarımız ve Devletimizin de desteğiyle biz bu yaraları çok daha çabuk saracağız. Bu süreçte emeği geçen herkese ve özellikle sabır ve hoş görülerinden dolayı Salıpazarı halkımıza teşekkür ediyorum.

SALIPAZARI ŞANTİYEYE DÖNDÜ