Salıpazarı'nda etkili olan fırtına fındığı vurdu

TAKİP ET

Önceki gece 24.00-03.00 arasında etkili olan fırtına ağaçları yerinden söktü, son günlerde fındık fiyatlarının dibe vurmasıyla sıkıntı yaşayan üretici bu kez de fırtına nedeniyle zor günler geçiyor.

Salıpazarı İlçesi Albak Mahallesi Muhtarı Yusuf Arslan yaşadıklarını şöyle anlattı. “Salı gününü Çarşamba’ya bağlayan gece yarısı meydana gelen fırtına sonrası sabah fındık bahçemi gezdim. Gördüklerime inanamadım. Fındık dalları yerlerde yatıyordu.  Fırtınanın etkisiyle bir çok fındık ağacının dalları kırılırken, meyve dönme sürecinde olan fındık tomurcuklarında ise dökülme meydana gelmişti. Hemen Tarım Kredi Kooperatifine koştum Durumu anlattım. Sigorta şirketine ihbarda bulunduk. Daha sonra İlçe Tarım Müdürlüğüne geçerek durumu yetkililere anlattım. İlçe Tarım Müdürlüğünden bir ekip gelerek fındık bahçemde hasar tespiti yapıldı. Zararımız büyük. Fındık iki sezondur zaten para etmiyordu. Bu yılda bereketli bir hasat sezonu beklerken bu kez de fırtına belimizi büktü.
İlçe Tarım Müdürlüğünden gelen Ziraat Mühendisleri Albak Mahallesinde bulunan ve fırtınadan zarar gören fındık bahçesinde inceleme yaptı. Ziraat Mühendisleri zararının şiddetli fırtınadan kaynaklandığını söyleyerek “İlçe genelinde araştırmalarımız devam ediyor. Hasarın boyutunu şimdiden söylemek mümkün değil” dedi.

Fındık