SAMGİAD OMÜ'de 23 Hasta Odası Tefrişatı Yapacak

TAKİP ET

Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) üyeleri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 23 hasta odası tefrişatı yaptıracak.

Samsun en etkin sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Samsun Genç İşadamları Derneği, bir sosyal sorumluluk projesine imza atmaya hazırlanıyor. SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç ve dernek üyeleri, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 23 hasta odasının tefrişatını yaptıracak.

Samsun Genç İşadamları Derneği Nisan ayı iş yemeği toplantısı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'in katılımıyla Yelken Kulüp'te gerçekleşti.

Yemeğin açılış konuşmasını yapan SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, iş yemeklerine katılan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve ekibine teşekkür ederek, OMÜ ile ortak projelere imza atacaklarını belirtti. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir sosyal sorumluluk projesine imza atacaklarını belirten Başkan Gömeç, ''Üyelerimizden Onur Öztekin'in kıymetli babası Haydar Öztekin tedavi gördüğü OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi hasta odalarında yapılması gereken işler olduğunu bize bildirdi. Odaların koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. Bizde bunu görev bildik. Hastane yönetimi ile gerekli çalışmayı yaptık'' dedi.

23 hasta odasından tefrişat yapma hedefinde olduklarını belirten Başkan Gömeç, ''Üniversite hastanemiz sağlık hizmetlerinin en üst düzeyde verildiği kuruluş. Bu anlamda biz de 23 odalık özel bölümün ilk etapta 11 odasını yaptıracağız. Hedefimiz 23 odanın tefrişatını yapmak. Zeminden mobilyaya, duvarlardan kapılara, lavabolardan yataklara kadar tamamıyla hasta odaları ve personel odasının tefrişatı yapılacak. Konuyla ilgili çalışmalara başladık. En kısa sürede gerçekleşmiş olacak. Bu anlamda gerek bir odanın tam tefrişatını yaptıracak olan ya da gerekse genel tefrişata katkı sağlayan üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, genç işadamlarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''OMÜ Samsun'un önemli kurumlarından birisi. Göreve geldikten sonra üniversitenin şehre katkı sağlaması amacıyla çalışmalara başladık. Yıllardır bir türlü tam anlamıyla sağlanamayan üniversite-şehir-sanayi buluşmasını sağlayacağız'' dedi.

Genç işadamlarının bir çatı altında olmasının önemine değinen Rektör Bilgiç, ''Bu ülkenin birliğe ve dirliğe çok ihtiyacı var. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler var. Bunların karşısında bizim inatla bir arada olmamız lazım. Bunu başaramaz isek ayakta kalabilmemiz zor. Bütün düşmanlıkların önünde en büyük engel birlik ve beraberlik. Bunu gerçekleştirdiğimiz ve işimizi en iyi şekilde yaptığımız sürece bizi yıkabilecek bir güç yok. Atalarımız bize bu toprakları bırakmak için canlarını verdiler. 15 Temmuz'da genç vatan evlatları tankların önüne yatarak vatanı için gövdesini siper etti. Bu çok büyük bir fedakarlık. Bugün bizim yapmamız gereken daha çok çalışmak, çalışmak, çalışmak'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'e toplantıya katılımları nedeniyle plaket takdim etti. Daha sonra derneğe yeni katılan üyelere, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Prof. Dr. Recep Sancak, Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya ve eski SAMGİAD Başkanı Özgür Uyanık tarafından katılım belgeleri verildi.

SAMGİAD