SAMGİAD'ın 5. dönem ilk iş yemeği toplantısı gerçekleşti

TAKİP ET

Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) 5. dönem ilk iş yemeği toplantısı gerçekleşti. Yemeğe katılan Samsun Valisi İbrahim Şahin, '' Sizler genç işadamları bizim beklentilerimiz olan insanlarsınız. Size şehrimizin, biz yöneticilerin ve ülkemizin ihtiyacı var'' dedi.

Sheraton Otel’de gerçekleşen iş yemeği toplantısına, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki MURZİOĞLU, Karadeniz Genç İş Adamları Federasyonu Başkanı Levent ÖZDEN ve Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) üyeleri katıldı.

Yemeğin ardından yapılan konuşmalarda ilk olarak söz alan Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Savaş Gömeç, ilk iş yemeği toplantılarına katılan protokol üyelerine teşekkür etti. Gömeç, ''5 Haziran’da genel kurul ile göreve geldiğim SAMGİAD başkanlığında çok hızlı bir şekilde komisyonlarımızı kurarak sahaya inmiş, devletinin, milletinin birliği, beraberliği ve bütünlüğü için gerekli çalışmalara ivedilikle başlamış bulunuyoruz. 3 yıl 5 ay sürecek bir göreve arkadaşlarımla birlikte hep birlikte talip olduk. Bu görev süresi içerisinde gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimiz var. Ortak müteşebbislik hareketi noktasında bundan sonra Samsun Genç İş Adamları Derneği başta olmak üzere bir birinden değerli projelerde 3-4 arkadaşımızla bir araya gelerek başta üretim tesisleri olmak üzere Samsun’da gerçekleştirmek istediğimiz birçok projeyi ileriki günlerde ilimize kazandıracağız'' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmasında, gençlerin her zaman destekçisi olduğunu belirterek, ''Ne iş yaparsanız yapın, iyi iş yapın, kaliteli iş yapın. İyi iş yapmak hedefiniz olsun. Bizim zengin ve güçlü bir ülke olmamız lazım. Ekonomimizi büyütmemiz lazım. Bunun için biraz daha fazla çalışmamız ve verimli olmamız lazım. Bu coğrafyada güçlü olan durabilir, güçlü olmayanın işi zor. Daha fazla üretmek, daha fazla çalışmak, daha fazla düşüp dizinizin kanamasından korkmamak, dizimiz kanadıkça daha fazla koşma yönünde bir irade ve inisiyatif ortaya koymamız gerekiyor'' dedi.

''Genç işadamları ile birlikte olmanın keyfini yaşıyorum'' diyen Vali İbrahim Şahin, genç işadamlarına tavsiyelerde bulundu. Vali Şahin, ''Arkadaşlar eğer hızlı hareket etmezseniz, daha güçlü olmakla ilgili bir tutum içerisinde olmazsanız, sizden daha güçlü firmalar ortaya çıkar, ürettiğinizden daha ucuzunu ve daha kalitelisini üretecekler ve sizin ürününüzü almayacaklar. Başkalarının ürünlerini alacaklar. Bir birinizle asla karşı karşıya gelmeyin. Omuz omuza verin, yan yana durun, birbirinize destek olun ve olmalısınız. Mutlak suretle sizlerle beraber olacağız. Yeter ki, siz güçlenin. Sizin güçlenmeniz bizim ve Türkiye’nin güçlenmesi anlamına geliyor. Biz Samsun’da kollektif iş üretmeyi veya çalışmayı bilmiyoruz veya beceremiyoruz. Biraz bu işe yoğunlaşmamız gerekiyor'' dedi.

15 Temmuz gecesi bu ülkenin insanına, bayrağına, vatanına tepeden uçakla saldırıldığını hatırlatan Vali Şahin, ''Cumhurbaşkanımız bu gün çok önemli bir konuşma yaptı. Aslında bu 15 Temmuz ikinci kurtuluş savaşıdır. Türkiye öyle bir zor süreç yaşadı ki. Bu aslında darbe girişimi falan değil. Bu tamamıyla Türkiye’nin savaşamaz hale getirilip dış güçler tarafından işgal edilmesi projesiydi. Onun için bu 15 Temmuz gecesi bizim ülkemiz için çok önemli. Bunun dünya tarihinde bir benzeri yok, göremezsiniz. Sizin bu yüzden güçlenmemiz gerekiyor. Çünkü siz güçlenirseniz, Türkiye güçlenirse bunlar bizim başımızın belası olacaklar bu yüzden bunları susturmamız gerekiyor'' dedi.

''Sizler genç işadamları bizim beklentilerimiz olan insanlarsınız. Size şehrimizin, biz yöneticilerin ve ülkemizin ihtiyacı var'' diyen Şahin, ''İnanın azıcık gayretle başta şehrimizin, sonra bölgemizin biraz daha gayretle ülkemizin en iyi iş adamları olursunuz. Şehrimize olabildiğince katma değer sağlayacak işleri katarsak başta Samsun, siz ve sonra ülkemiz zengin olur. Bu gibi toplantılarda ülkemizin kalkınmasına bir nebze olsun katkı sağlarsak biz kendimizi bahtiyar saymış oluruz. Bu gibi toplantıların artarak devam etmesini diliyorum'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali İbrahim Şahin ve protokol üyeleri tarafından SAMGİAD'a yeni üye olan genç işadamlarına katılım belgeleri verildi. SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç ise vermiş olduğu desteklerden dolayı Vali Şahin'e plaket takdim etti.