Samsun Aile Hekimleri Derneği'nden basın açıklaması

TAKİP ET

Giresun'da polis müdahalesi sırasında hayatını kaybettiği iddia edilen 82 yaşındaki Yusuf Topal'ın ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, Topal'a güç kullanan iki polisin ardından beyaz kod vererek yaşlı adamı ihbar eden doktor da açığa alınmıştı. Konuyla ilgili olarak Samsun Aile Hekimleri Derneği tarafından basın açıklaması yapıldı.

Samsun Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Orhan Aydoğdu tarafından yapılan açıklanın özetinde; bu üzücü olayda, meslektaşımız kanunların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde hareket etmiştir. Kendisinin bu olay neticesinde açığa alınması ise tam bir hukuk garabetidir. " denildi. 

İşte o açıklama; "Son günlerde Giresun’da yaşanan ve 82 yaşındaki Yusuf topalın ölümü ile sonuçlanan olay kamuoyunu yoğun şekilde meşgul etmeye devam etmektedir. Olayla ilgili ili polis memurları ve doktor açığa alınmışlardır. Ancak sosyal medyada olayların önemli bir kısmı ile ilgili hiçbir öngörüsü olmayan, mevzuatla ve geçmişte yaşananlarla ilgili bilgisi olmayan kişiler, işbu kamu görevlilerini hedef haline getirmişlerdir. Bu suretle kamuoyunu aydınlatma gereği doğmuştur.

Bugün sosyal, yazılı ve görsel medyada linç edilen doktor yunan, polisler de alman asıllı değiller. Hepsi bizim evlatlarımız. Hiçbirinin asıl amacı bir vatandaşı öldürmek olamaz. Mesela o doktor daha önce kaç kez polisi aramış? O polisler daha önce kaç kez 80’li yaşlardaki birine kelepçe takmış? Nasıl oluyor da detaylarını hiç bilmediğimiz bir olay üzerinden bu insanların karakter analizi yapılabiliyor? Aynı doktorun 2014 yılı ramazanında iftar vakti, ağzında bir kuru ekmekle, üstü başı sırılsıklam acil sedyesinde yatan yaşlı tır şoförü için personeline cüzdanından para verip kılık kıyafet ve su aldırdığı olay üzerinden neden yapılmadı peki bu karakter analizi?

Özetle bu üzücü olayda, meslektaşımız kanunların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde hareket etmiştir. Kendisinin bu olay neticesinde açığa alınması ise tam bir hukuk garabetidir. 

Vatandaşın raporlu ilaçlarını hiç doktora bile uğramadan alabilmesinin önünü açacak yasal düzenleme, bakanlık için dakikalar içinde gerçekleştirilebilecek bir hadise iken, bakanlık geriye kalan 85 milyonun mağduriyetine son vermek yerine doktor hanımı hukuksuz olarak açığa almayı daha uygun görmüştür. 

Bizler bu memleketin evlatları olarak, haksızlığın her daim karşısında duracağız. Ülkemizin daha sağlıklı nesillerle geleceğe yol alması doğrultusundaki ulvi hedefimizden hiçbir suretle vazgeçmeyeceğiz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Samsun Aile Hekimleri Derneği