Samsun amatöründe muhteşem gün!

TAKİP ET

Samsun amatörünün köklü kulüplerinden Yabancılar Pazarı Akademi'de 2017-2018 Futbol Sezonu, İlkadım Derebahçe Stadı'nda düzenlenen törenle açıldı.

İlkadım YAB-PA Akademi Spor Kulübü'nde 2017-2018 Futbol Sezonu, alt yapısında ve yarışmacı takımlarında yer alan sporcularının katılımı ile İlkadım Derebahçe Stadı'nda açıldı.

GENİŞ KATILIM OLDU

Açılış töreninde yaklaşık 350 sporcu oyun havaları eşliğinde coşarken, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şener Aydın, TÜFAD Samsun Şube Başkanı Hakkı Bayrak,  TFFHGD Başkanı Samet Çiçek, TFF Samsun İl Temsilcisi Hasan Özbulut, YAB-PA Akademi Spor Kulübü Başkanı Ali Akyüz ve yönetim kurulu üyeleri açılışta yer alan isimler oldu.

 AKYÜZ: HERŞEY SAMSUN FUTBOLU İÇİN

Açılış töreninde konuşan İlkadım Yabancılar Pazarı Akademi Spor Kulübü Başkanı Ali Akyüz, "Biz Samsun futbolu adına her sene yenileniyoruz. Bu sene de akademi kurduk. Bu akademinin amacı da gençliği topluma kazandırmak ve Samsun gibi futbol şehrine futbolcu yetiştirmektir. Çok başarılı antrenörlerle birlikte yola çıktık. Samsun Yabancılar Çarşısı, Samsun’a mal olmuş bir sivil toplum örgütüdür. Kazancımızın bir bedeli olması ve bu tür sosyal faaliyetlerde olmamız gerektiğini düşündüğümüz için böyle bir atmosfere girdik. Kulübün kurucusu Ali Çoban’a teşekkür ediyorum.  İlkadım belediyesi bizim için gereken her şeyi yaptı. İnşallah bu yolda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacağını düşünerek kendisinden iki isteğimiz var,  sahamızın suni çim olmasını ve İlkadım Belediyesi himayesinde olan bu vatandaşlarımıza haftanın 6 günü sabah ve akşam servis istiyoruz. Bizler vefayı hiçbir zaman unutmayız" dedi.

AYDIN: YAB-PA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Yabancılar Pazarı Akademi'nin, Samsun amatöründe önemli bir yer teşkil ettiğini ifade eden Amatör Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şener Aydın, "Yabancılar Pazarı, Samsun Futbolunda önemli bir yere sahip. Bizler federasyon olarak elimizden geleni zaten yapıyoruz.  Fakat teşekkürü hak eden en önemli kişi, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok. Bugüne kadar Samsun futboluna ne istiyorsak her şeyi aldık.  O güçlü olacak ki bizde güçlü olacağız" diye konuştu.

ERDOĞAN TOK SÖZ VERDİ

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Gençliğimize sahip çıkmak adına projeler üretmeye çalıştım. 2004-2009 yılları arasındaki belediye başkanlığı dönemimde Samsun’da yalnızca Yaşardoğu Spor Salonu varken, Kadifekale’de Spor Salonu yapan bir belediye başkanıyım.  Genç nüfusu spora yönlendirmemiz ve topluma kazandırmamız gerekli. Buranın suni saha olması için bizim bütçemiz altından kalkamayabilir ama spor bakanlığına müracaat edeceğiz. Gerekli takibi yapacağız. Servis olayı ise bizim işimiz. Onu çözeriz. Buradan söz vermeden gidersek bize yakışmaz "şeklinde konuştu.

Kaynak; samsungazetesi