Samsun Amazon Çarşısı açılıyor

TAKİP ET

Samsun Valiliği İl İstihdam Kurulu ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri dolayısıyla günün anlam ve önemine uygun olarak emekçi, üreten, markalaşma yönünde olan kadınlarımızın emeklerinin pazarla buluşması iç pazarda tanınması amacıyla 8-9-10 Mart ta Samsun Büyükşehir Belediyesinin Çok Amaçlı Salonunda ( Eski Samsun Büyük Otelin Yeri) üç günlük bir Samsun Amazon Çarşı adıyla bir etkinlik düzenlenecek.

Samsun Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu ve Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Anma Programı çerçevesinde, marka olma yolundaki girişimci emekçi kadınlar için 8/10 Mart tarihleri arasında Samsun’da Amazon Çarşısı açılıyor. 

Samsun Hobby Craft olarak Samsunlu basarılı isimleri biraraya getirerek Samsun Valiliği İl Kadın Hakları Kurulu ile buluşturdu.

Konu ile ilgili Kurul Koordinatörü Hicran Kınık, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalemi Hanife Papila, Kurul üyesi Elvinder Başkanı Yeşim Gürsoy, Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Satı Düzgün, Kikap Derneği Başkanı Yasemin Zeren katıldı.

Gerekli bilgilendirmeler yapıldı formlar dağıtıldı, kriterler marka olma hakkında bilgi verildiğini belirten girişimçi Arzu Bedir, Bu çarşıyla bize gelecekte gerçek bir çarşı sözü veren Büyükşehir Belediyesi daima çözüm bulan Hanife Papila'ya, Samsun Valiliği'ne ve Yıllardır istihdam konusunda hep yanımızda olan bizden emeğini esirgemeyen önümüzü açan Kosgep projelerinde bizi yüreklendirip destekleyen Elvinder Başkanı Yeşim Gürsoy'a başta olmak üzere bütün kurul üyelerine çok tesekkür ederiz.." dedi.

Elveren İnsanlar Derneği (ELVİNDER) Başkanı ve Samsun Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyesi Yeşim Gürsoy ise , “Bu kurduğumuz Amazon Çarşısı sürekli bir çarşı değil. 3 gün açık kalacak. Ancak asıl amaç girişimci, üreten, Samsunlu kadınların Samsun içinde böyle bir pazara sahip olmaları. Türkiye’deki birçok ilde Gaziantep, Eskişehir, Bursa, Safanbolu, İstanbul’un semt pazarları, Diyarbakır, Ege Bölgesindeki bütün illerde böyle Hanımeli Pazarları var. Samsun’da da Samsun Amazon Çarşısı adı altında oluşturulmasını istiyoruz” dedi.

Yeşim Gürsoy