Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Öğretmenler Gününü Kutladı

TAKİP ET

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi ve 23 Nisan Okul Aile Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği öğretmenler günü, 23 Nisan İlköğretim Okulu'nun öğretmenler odasında düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Etkinlikte günün ikramı olarak pasta kesiminin ardından konuşma yapan Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Güner Armutlu; “Her zaman söylenir eğitim çok önemli diyerek evet eğitim bizler içinde çok önemli. Gerek Türkiye’de gerek yurtdışında ve Samsun’da çok ciddi sorunlarımız var. Bunlardan birisi de uyuşturucu problemi. Bizlerde bu konu üzerine sık sık açıklamalarda ve çalışmalarda bulunuyoruz. Bu sorunun da çözümünde eğitim yatmakta. Biliniyor ki geçen sene bizim hastanemizde çok üzücü bir olay oldu. Burada bir doktor arkadaşımız hunharca katledilerek öldürüldü.

 

Aradan bir yıl geçti, o günden beri bu olayı detaylıca incelemeye başladım. Öldürülen Doktorumuz, yine yanımızda çalışan başka bir çalışan yüzünden öldürüldü. Saldırgandan çalışanımızın yardım çığlıklarına sessiz kalamayan ve bir iyilik örneği göstererek, kurtarmak için araya girmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayın hemen akabinde o çalışanımız ağır bir psikolojik travma yaşamasından dolayı bizler onu yeniden hayata kazandırmaya çalıştık. Yanında kalan başka bir arkadaşımız vasıtasıyla intihara kalkışmaması açısından gözetim altında tutmaya çalıştık. Ama öğrendik ki o arkadaşımızın da ailesiyle yaşayan erkek kardeşi uyuşturucu bağımlısı. Aile geçmiş yaşamında yıllarca dram içinde yaşamış. Yine çalışan arkadaşımızın 3. Sınıfa giden bir çocuğu var böyle bir ortamdan kendi kendime düşündüm bu çocuk nasıl biri olarak yetişecek diye. Bir taraftan dram diğer taraftan uyuşturucu batağı böyle bir ortamda küçük bir çocuk nasıl örnekler alarak büyür. Bununla ilgili sivil toplum sorumluluğu hissederek bir kaç kurum ile irtibata geçerek çalışmalar başlatmış bulunuyoruz. Biz çocuklardan sorumlu olmazsak onlar doğru bir eğitim almayacak. O çocuk büyüyecek kötü ortamlara karışacak, kötü bir evlilik yapacak, onun yetiştirdiği çocuklarda kötü şartlar altında bulunacak. Böylece zincirleme toplumda doğru eğitim almamış, kötü yetişmiş nesiller oluşacak. Dolayısıyla eğitimi çok önemsiyoruz eğitim bizim her şeyimiz. Toplum üzerinde emeği çok büyük olan öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyoruz. Bizler ne yaparsak yapalım haklarınızı ödeyemeyiz” diyerek öğretmenlere günün hatırası olarak termos bardak hediye etti.

23 Nisan okul aile birliği başkanı Erkan Taşkın kendileriyle işbirliği içerisinde bulunan Samsun Büyük Anadolu Hastanesi genel Müdürü Güner Armutlu’ ya Plaket takdim ederek teşekkürlerini bildirdi. 

23 Nisan ilköğretim Okulu Müdürü Volkan Demirbağ, kendilerini unutmayan Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel müdürü Güner Armutlu, kurumsal ilişkiler müdürü Fatih Esen ve 23 Nisan Okul Aile Birliği Başkanı Erkan Taşkın’a teşekkürlerini iletti.