Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Bayrak Seminerine katıldı

TAKİP ET

Her yıl TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) tarafından organize edilen ve yerel yönetimler ve Mavi Bayrak konusunda çalışan yerel yöneticilere yönelik eğitimlerin verildiği , 10. Mavi Bayrak Eğitim Semineri'ne Samsun Büyükşehir Belediyesi de katıldı.

Ülkemizde Mavi Bayrak Programını destekleyen kurumların başında gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerin de katıldığı toplantıda, 17 kıyı İldeki 25 Belediyeyi temsilen 1002’nin üzerindeki yerel sorumluya, üç gün süren eğitimin sonunda “Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu Eğitim Sertifikası” verildi. Sertifika almaya hak kazanan sorumlular kurumunun adına yöresinde bu görevi yürütmeye hak kazanmış oldular. 

 Samsun’un da Fener Plajı ile sahibi olduğu Mavi Bayrak ile ilgili Eğitim Semineri’ne  Samsun Büyükşehir Belediyesini temsilen Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu Çevre Yüksek Mühendisi Nurcan Gürses ve İnşaat Mühendisi Recep Yazgan, Samsun Anakent Turizm Tic.Ltd.Şti’yi temsilen Şirket Müdürü Armağan Yıldız, Samsun Kültür Turizm A.Ş ‘yi temsilen Ahmet Hut katıldı. 
    Edremit’te gerçekleştirilen toplantıda Samsun Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu Nurcan Gürses tarafından Samsun’un Mavi Bayrak süreci, deneyimleri ve devam eden çalışmaları hakkında ve Samsun’da Kızılırmak Deltası’nda uygulanan “Tabiatta Ders Var” projesi hakkında katılımcılara bir de sunum yapıldı. 

Samsun Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu Nurcan Gürses