Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden Görsel Kirlilik Uyarısı

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan İşitme Engelliler Olimpiyatı'nda Samsun'un binlerce misafiri ağırlayacağını anımsatarak, 'Samsunumuzun imajı ve turizmimiz için çevre kirliliği ve estetik olmayan çirkin görüntülerin önlenebilmesi adına hemşerilerimizden hassasiyet bekliyoruz ' dedi.

 Zennube Albayrak, konuyla ilgili açıklama; "Temmuz ayı içinde gerçekleşecek olan işe alma teknikleri ile birlikte ivme kazanmasını beklediğimiz Samsun'da turizmin il önemini arttırmak için çok önemlidir.

Ancak, düzensiz gelişim gösteren başta sıvasız ve boyasız binalar, bahçe ve çevredeki görüntüler kiralanmaya neden malzemeler, balkonlara asılan çamaşırlar, geri dönüşümlü çöplük kentimizin tanıtımını olumsuz yönde etkileyecektir. "Dedi.

   Albayrak, açıklamasında Kızılırmak Deltası ile ilgili ayrı bir parantez de açarak şu görüşlere yer verdi; "İlimize bağlı Alaçam, Bafra ve 19 Mayıs İlçelerimizi kapsayan Kızılırmak Nehri'nin UNESCO Dünya'sında oluşturduğu Doğal Kültürel Mirası, geçici listesinde çok önemli bir sulak alandır. UNESCO'nun Türkiye'den koruma altına alınığı ilk gün Ondokuz Mayıs ayında gerçekleşti.Kommert Kavşağından Kızılırmak Olan Körfez Olan Kardeşler Olan Kardeşler Olan Kardeşler Olan Kardeşler Ond Kuzeşler Olan Kardeşler Olan Kardeşler Olan Kardeşler Olan Kardeşler Olan Kardeşler Olan Kardeşler Olan Kardeşler Olan Kardeşler Çöp vb. Atılmaması için gerekli hassasiyetin göstergesi hemşerilerimizden özellikle rica ediyorum. "
    

 

samsun büyük şehir belediyesi