Samsun Çerkes Derneği Geleneksel Kafkasya gecesi

TAKİP ET

Samsun Çerkes Derneği Atakum Mustafa Dağıstanlı Spor salonunda kuruluşunun 50. Yılına özel dans ve müzik dolu Geleneksel Kafkasya Gecesi düzenledi .

Her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Samsun Çerkes Derneğinin Kafkasya Gecesi bu yıl  Atakum Mustafa Dağıstanlı Spor salonunda 50.yılına yakışır özel bir programla gerçekleştirildi .Samsun Çerkes Derneği Şıble Halk dansları topluluğu ,Mezdeğu Mahalli ekibi ,Ceguao Müzik grubu ve Zedişte Korosunun yanı sıra ellibeş çocuktan oluşan  ve geceye damgasını vuran Nart Çocuk Klübü gösteride sahne aldı.Samsun Çerkes Derneği Başkanı Sedat Uygun  Samsun Çerkesleri Platformunun kuruluş sürecinden ve bundan sonraki programından ,insanı yardım komisyonlarının çalışmalarından ve derneklerinin faaliyetlerinden bahsettiği konuşmasında ‘’Bu gecenin olmasında ,bu birlik beraberliğin ,adetlere  ve kadim kültüre bağlılığın devam etmesinde emek veren yediden yetmişe herkese teşekkür ederim .’’dedi .

Geceye katılamayan Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Yaşar Arslankaya’nın tebrik ve teşekkür mesajı okundu ve adından geceye katılarak Nart Çocuk Klübüyle mini bir konser veren  Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Rahşan Erdoğan Yılmaz  kendisinin de o zamanki adıyla Samsun Kafkas Derneğinde yetiştiğini ve 50. yılında hala geleneklerini ve kültürlerini devam ettiren bu bayrak yarışını sürdüren insanların olduğu için çok mutlu olduğunu belirtti . Geceye Çorum ,Sinop,Tokat ,Merzifon ,Çarşamba Çerkes Dernekleri ve Samsun Abhaz ,Adige ,Birleşik Kafkasya Dernekleri yönetim kurulu üyeleri ve Samsun Çerkes Derneği eski başkanlarından Servet Yıldız,Jülide Erdoğan ,Şahin Konuş ve Eyüp Baloğlu da katıldı . Gecede ayrıca Çerkes el ürünlerinin yer aldığı ‘’Benim için Üret’’ isimli sergi katılımcılardan büyük ilgi gördü .