Samsun Çerkez Derneği'nden unutulmaz Haluj Gecesi

TAKİP ET

Samsun Çerkes Derneği Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi Büyük Salonu'nda düzenlediği Haluj Gecesi'nde üye ve hemşerileri ile bir araya geldi.

Geceye Samsun Çerkes Derneğinin bir önceki Yönetim Kurulu Başkanlarından Eyüp Baloğlu, Servet Yıldız ve Sahin Konuş ile Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, Türk Kızılay’ı Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Doktor Serdar Bayram ve Türkiye Harp Malulü Gaziler  Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü  Köksal Öner’in yanı sıra dernek üyeleri davetliler katıldı.

ŞEHİTLERİMİZ RAHMET VE MİNNET ANILDI
Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsun Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rahşan Erdoğan Yılmaz, ülkemizin içinden geçmekte olduğu süreçte şehitlerimizi rahmet ve minnet andıklarını belirterek başladığı sözlerini, kültür ve dilin korunması açısından derneklerin önemli rolü bulunduğuna dikkat çekerek devamla, genç ve çocukların kültürel etkinliklere katılımının önemine dikkat çekti.

HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU
Başkan Yılmaz'ın ardından Kafkas Dernekleri Federasyonu'nun bölgeden yönetim kurulu üyesi olan Bahattin Çalışkan yaptığı konuşmasında, Federasyon yönetimi ile Kabardey, Adıgey ve Abhazya Cumhuriyetlerine gerçekleştirdikleri ziyaret ve temaslar hakkında bilgilendirmede bulundu. KAFFED ile KAFİAD iş insanları temsilcileri olarak yapılan görüşmelerde önemli ekonomik ve kültürel işbirliği çalışmalarının temellerinin atıldığını vurguladı.

ÇEKİLİŞ VE YARIŞMALAR İLE DEVAM EDİLDİ
Abhazya Cumhuriyeti'nin  30 Eylül tarihinde kutladığı Zafer Bayramı ve Adıgey Cumhuriyeti'nin 5 Ekim tarihinde kutladığı Cumhuriyet Bayramlarına ilişkin sinevizyon gösterimlerinin ardından geceye çekiliş ve yarışmalar ile devam edildi. Yapılan geleneksel düğün ile gece sona erdi.

Köksal ÖNER

Samsun Çerkes Derneği Haluj