Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda referandum kutlaması

TAKİP ET

16 Nisan referandumunda Samsun'da yüzde 63.56 oranında çıkan 'evet' kararı şehirde coşkuyla kutlandı. Binlerce kişinin Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmasıyla birlikte coşku kat kat arttı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, partiler ve Samsunluların bu seçim de de buluşma yeri Samsun Cumhuriyet Meydanı oldu. Seçim sonucu havayi fişek gösterisiyle kutlandı. 

Referandum sonucun kutlamak için Cumhuriyet Meydanında toplanan binlerce Samsunluya seslenen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Artık evet diyen de hayır diyen de birlikte el ele tutuşarak ülkemizi geleceğe taşıyacağız.” Dedi.
   Başkan Yılmaz, Samsun’un bugün muhteşem bir demokrasi şölenine ev sahipliği yaptığını söyleyerek, “Türkiye'miz muhteşem bir demokrasi şölenine ev sahipliği yapıyor. Yarın ülkemiz yeni bir güne başlıyor. Artık 19 Mayıs 2019'a,2023'e,2053'e,2071'e yönelen sürecin çalışmalarını yapacağız. Artık evet diyen de hayır diyen de birlikte el ele tutuşarak ülkemizi geleceğe taşıyacağız. Güçlü Türkiye yolunda uzattığımız eli tutarak biz destek olan tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum.” Diye konuştu.

samsun