Samsun'da Arap Edebiyatı Sohbetleri Başladı

TAKİP ET

Dr. Avukat Zekai Gül, koordinesinde Samsun'da 'Arap Edebiyatı Sohbetleri' başladı. Her ay farklı bir programda, Arap edebiyatından örnekler, kamuoyuna tanıtılacak.

Samsun Barosu Avukatlarından Dr.Zekai Gül, koordinesinde 'Arap Ebediyatı Sohbetleri' başladı. Ormancı Kafe Restoran'da başlayan programın her ay düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor. Avukat Gül'ün Arapça yaptığı açılış konuşmasında Atatürk hayranı ve Türk şiirlerini ilk defa Arapça'ya çeviren Basralı Şair Bedir Şakir Esseyyab'ın hayatı hakkında bilgi verildi. Avukat Gül, misafirlerine Türk bayrağı hediye etti. 

Programda Musul Üniversitesi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof.Dr. Abdullah Fethi Elzahir, Arap Ebediyatı'nda reciz konusunda bilgi verdi. Programa Bağdat ve Yemen Üniversiteleri'nde görev yapmış emekli Elektronik Mühendisi emekli profesör Said Alsalehi ve ailesi de katıldı. 

Düzenlenen programa çok sayıda şair ve yazarda katıldı. Programa katılan şair ve ressam Qasim Alddeve, yaptığı resim çalışmalarını sergilerken, Dr. Avukat Zekai Gül'ün karakalemden yaptığı portresini kendisine hediye etti. Şair ve Yazar Safael Haciri, yazmış olduğu iki adet şiir kitabını, Avukat Gül'e hediye etti. Daha önce Karadeniz'de Samsun ve Ordu'yu gezen ve hayran kalan Lübnanlı Şair Dr. Mey Murat da programa telefon ile katıldı. Şair Murat, telefonda şiir okudu. Şair Murat, Avukat Gül'ün ülkesine yaptığı hizmetlerden motifler taşıyan ifadeler kullanırken, Türkiye ve Karadeniz'e yönelik duyduğu özlemi satırlarına yansıtan şiiri seslendirdi. Program toplu fotoğraf çekimi ile son bulurken, Avukat Gül, misafirleri ile yakından ilgilenerek onları uğurladı.