Samsun'da ekmeğe zam olacak mı?

TAKİP ET

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, "İstanbul'da ekmeğe yapılan 25 kuruşluk zamma karşın Samsun'da ekmeğe zam gündemimizde yok" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, artan masraflar nedeniyle ekmeğin satış fiyatına zam geleceğini fakat bunun yüksek bir oranda olmayacağını dile getirmişti. Her şehirde farklı oranlarda gelecek zammın Samsun'da henüz uygulanmayacağı belirtildi.

İSTANBUL’DA 25 KURUŞ ZAM

Balcı’nın açıklaması sonrasında dün İstanbul’ da ekmeğe 25 kuruş zam geldi. İstanbul Ticaret Odası'na bağlı bazı fırınlar ekmeğe 25 kuruş zam yaptı ekmek 1.50 TL'ye satılmaya başlandı. Fırıncılar Odası'na bağlı olan fırınlar ise ilerleyen günlerde zam yapacaklarını belirtti. Bu açıklamayla birlikte gözler Samsun'daki ekmek fiyatlarına çevrildi. Vatandaşın yüreğine su serpen açıklama ise Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit'ten geldi. Yiğit, Samsun Gazetesi'ne yağtığı açıklamada, "Belirlenen zam ekmeğin kilo bazında satış tavan fiyatını ifade ediyor. Şuan sadece İstanbul'da belli ilçelerde uygulanmaya başlandı. Henüz Samsun için alınmış böyle bir karar yok" dedi.

VATANDAŞIMIZIN İÇİ RAHAT OLSUN

Ekmeğin gramajında değişikliğe gidilerek kısa süre önce bir zam yapıldığını belirten Yiğit, "Uygulanan zam tamamen şuan ki doların artmasıyla paralel olarak maliyetin fazlalaşmasından kaynaklanıyor. Dolar endeksli artışın ilerisini göremeden zam konuşmak doğru olmaz. Dolayısıyla gündemimizde şuan için zam yok. İlerisi için konuşmak henüz erken. Vatandaşımızın içi rahat olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak; samsungazetesi