Samsun'da Esnaf Odası Başkanı Metin Sinecek'ten Esnaflara 'Umutsuzluk Yok' Mesajı

TAKİP ET

Samsun'da Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, 24 Haziran seçimlerinin ardından işleri durgun geçen esnaflara seslenerek, "Umutsuzluk yok" dedi.

Atakum Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek,  seçimlerin ardından piyasalarda durgunluk yaşandığını esnaflarında bu nedenle umutsuzluğa kapıldığını belirterek, "Umutsuzluk yok" mesajı verdi. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde kurulan yeni kabinenin esnaflara yönelik ileriki süreçlerde iyileştirmeler ve desteklemelerde bulunacağına inandıklarını kaydeden Metin Sinecek, Samsun'da işleri durgun geçen ve kepenk kapatan esnaflara yaptığı açıklama ile umut aşıladı.

Esnaf odası olarak işini büyütmek isteyen, yeni iş yeri açan esnaflara kredi destekleri sağladıklarını belirten Metin Sinecek, 24 Haziran seçimleri sonrası yaşanan durgunluğun bir geçiş dönemi olduğunu ifade etti. Seçim öncesi doların, ve bazı gıdalarda fiyat artışının sistematik olarak yapıldığını ve seçim sonrası piyasaların yavaş yavaş normale dönmeye başladığını vurgulayan Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, "Esnaflarımız umutsuzluğa kapılmasın. Hükümetimiz yeni kurulmuştur. Her şey güzel olacak" diye konuştu.

ÇİFTLİK CADDESİNDE KİRALAR ÇOK YÜKSEK
Samsun'un İlkadım ilçesi Çiftlik caddesinde yaşanan durgunluğa da dikkat çeken Metin Sinecek, "Çiftlik caddesinde kiralar çok yüksek. Esnaflarımızın bu yüksek kiralarla burada para kazanma şansı yok. Mal sahipleri, bu geçiş döneminde esnaflarımızın kepenk kapatmaması için kiralara artış yapmamalı." dedi.

Çiftlik caddesinin geçmiş yıllarda popüler bir yer olduğunu hatırlatan Metin Sinecek, Samsun'da iş yerlerinin kapanmasını değil, açılmasını ve istihdam alanlarının artmasını desteklediklerini vurguladı.