Samsun'da esnafa büyük destek

TAKİP ET

Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, borçlu esnafa kredi müjdesi verdi.

Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Halk Bankası’ndan kredi borcu devam eden esnafa ek kredi imkanı sağlandığını belirterek, “'Esnaf gülsün, Türkiye büyüsün' sloganıyla çalışıyoruz” dedi.

ÖNEMLİ FIRSAT 
Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, esnaf ve sanatkarın 3-4 aydır sıkıntı içerisinde olduğunu, Halk Bankası ile yapılan görüşmeler sonucunda kredi borcu bulunsa dahi ek kredi fırsatı sağlandığını söyledi.

YENİ KREDİ İMKANI 
Sinecek, yeni düzenlemeyle ilgili yaptığı açıklamada; Samsun’da çok sayıda esnaf ve sanatkar bulunduğunu, üretimi az tüketimi çok bir emekli şehri olduğunu ifade etti. Sinecek, “Son dönemlerde esnaf ve sanatkarımız kepenk kapatmaya başlayan bir sürece girdi. Biz kooperatif olarak zaten hükümetimizin bize vermiş olduğu destek doğrultusunda esnaf ve sanatkarımıza 200 bin TL’ye kadar kredi veriyorduk. Ama ek kredi veremiyorduk. Şimdi ise Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül, Halk Bankası Genel Müdürü ve Maliye Bakanımızla görüştü. Bunun sonucunda acil bir genelge yayınlanarak bu ek krediyi esnaf ve sanatkarımıza verme imkanı doğdu” diye konuştu.

BORCU OLSA DA... 
Yeni uygulamayla esnafın yüzde 4- 5 ile aldığı kredilerin ödemesi devam ederken ek kredi çıkınca eski krediyi kapatmadan yeni ve limiti aşmamak kaydıyla kredi verilebileceğini ifade eden Sinecek, “Esnafımız alınan krediyi 3 aylık dilimler halinde ödüyor. Böylece esnafın bugünkü durumunda kooperatiflerimiz sıcak el uzatan bir kurum haline geliyor. ‘Esnaf gülsün, Türkiye büyüsün’ sloganıyla merkez birliğimizle birlikte çalışıyoruz. Bütün amacımız, esnaf ve sanatkarımız kepenk kapatmasın diye. Bir insana bir işçimize de iş verebilmek için küçük dükkanlar büyüsün, gelişen ülkemize destek olsun istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak; samsungazetesi