Samsun'da Gemi Battı

TAKİP ET

Samsun açıklarında batan panama bayraklı geminin isminin "Volgo Balt 214" olduğu öğrenildi.

Sabah saat 8 civarında Samsun açıklarında Volgo Balt 214 isimli Rus ticari gemiden tehlike sinyali alındı. Samsun ve Sinop illerinde kurtarma çalışması başlatması için iki kurtarma gemisi kaldırıldı.  Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada; Bugün sabah saat 08:10 da Sahil Güvenlik Komutanlığımız, Samsun açığı 80 mil mesafede ‘Volgo Balt 214’ isimli Panama bayraklı gemisinden tehlike sinyali almıştır.

08:50’de Samsun ve Sinop’tan iki kurtarma gemisi hareket etmiş, fakat Samsun’dan çıkan gemi hava şartları nedeniyle geri dönmüştür. Diğeri intikale devam etmektedir.
09:05’de kurtarma helikopteri Çarşamba havalimanından kalkış yapmış, saat 09:54’te olay yerinde 3 adet Can Salı ve içlerinde insanların olduğunu rapor etmiştir. Bahse konu gemide toplam 13 mürettebat olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Kurtarma helikopterimiz 4 kişiyi sağ olarak almış olup Samsun’a intikal etmek üzeredir. 
Ayrıca, 1 uçak,  4 helikopter, 1 arama kurtarma gemisi, 1 römorkör,  2 sahil güvenlik botu da arama ve kurtarma faaliyetlerine devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Samsunda Gemi Battı