Samsun'da kar yağışı devam edecek mi? Samsun'da buzlanma ve don uyarısı

TAKİP ET

Samsun'da hava 16 Ocak Pazar (bugün) aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3 derece olacak. Samsun'da soğuk hava etkisini gösterirken, kar yağışının da devam edeceği öğrenildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre; bölge genelinde havanın çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri ile öğleden sonra hafif olmak üzere güney kesimlerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Kastamonu kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması belenmektedir.
Hava sıcaklığında Önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek.
Rüzgar, batı ve kuzeybatıdan orta kuvvette, kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.


Kar yağışının Kastamonu kuzey kesimlerinde zaman zaman kuvvetli ve yükseklerinde yer yer yoğun olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Yapılan açıklamada ayrıca; "Bölgemizin kıyı kesimlerinde yer yer hafif, iç kesimlerde ise orta kuvvette ve yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Samsunda kar yağışı devam edecek mi