Samsun'da kışa hazırlık toplantısında önemli kararlar alındı!

TAKİP ET

2018-2019 Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri Toplantısı ve İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Samsun Valisi Osman Kaymak'ın başkanlığında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi 19 Mayıs Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Samsun Valisi Osman Kaymak toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, "İlimizde özellikle son yıllarda yaşanan meteorolojik olayların ve alınan ihbarların değerlendirilmesi sonucunda; Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından acil durum öncesi yayınlanan meteorolojik uyarılar dahilinde, meydana gelmesi muhtemel yoğun kar yağışında yapılacak çalışmaların, daha etkin ve verimli olabilmesi, karşılaşılacak sorunların azaltılabilmesi için toplanmış bulunmaktayız. Amacımız kötü hava şartlarında yaşanabilecek tüm olumsuzlukların azami düzeyde olmasıdır.

İlimizde geçen sene kış çok sert geçmedi. Alınan tedbirler sayesinde de ilimizde çok şükür bir sorun yaşamadık. Karla mücadelede taşımalı eğitim yapılan yerlerde olumsuz hava koşullarından dolayı kapanan yolların açılmasını önemsiyoruz. Öncelikle bu yolların açılması gerekiyor. Yollarının daha erken açılması için çeşitli gerekçelerle asılsız ihbar yapanlara karşı Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapılacaktır. Bu konuların suistimal edilmemesi ve asılsız ihbar yapılmaması konusunda vatandaşlarımızın özen göstermesi önemlidir.'' dedi. 

Şehirlerarası karayollarında ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların 01 Aralık-01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunlu olduğunu ifade eden Vali Kaymak, “İlimiz sınırları içerisinde, 01 Aralık-01 Mart tarihleri arasında ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlara kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiş olup, ticari olmayan hususi araçlara da kış lastiği kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Kış aylarında trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilimizde 14 adet çekici ve 5 adet vinç-kurtarıcı görevlendirilmiş olup, ücret tarifeleri UKOME tarafından belirlenmiştir. Çekici ve kurtarıcılar tarafından fahiş ücret talep edildiğini düşünen vatandaşlarımızın şikayetlerini İl Emniyet Müdürlüğü veya Büyükşehir Belediyesi'ne bildirmeleri önem arz etmektedir. Ayrıca, ilimizde ilk ve acil yardım hizmetlerinde kullanılan 62 adet ambulansın yanı sıra, olumsuz hava şartlarında kullanabileceğimiz 3 adet kar paletli ambulans, 1 adet dört yataklı ambulans, 1 adet obez ambulansı, 3 adet 4×4 Umke aracı ve 1 adette hava ambulansı bulunmaktadır.”dedi.

Alınan kararlar sonrasında Vali Kaymak "Bunların dışında olağanüstü bir durum olduğunda her hangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için koordinasyon kurulu üyesi kurumların yetkilileri uyum içerisinde çalışmalarını sürdürecektir. Kamuoyunu ilgilendiren bilgiler Valiliğimiz koordinesinde halkımızla günlük paylaşılacaktır.

Bu millet köklü bir medeniyetin insanlarıdır. Bu millet ihtiyacı olan, mağdur olan herkese kol kanat açandır. Samsun'da bir kişi dahi olumsuz hava şartları veya yoğun kar yağışı yüzünden bir mağduriyet yaşarsa, bunun sorumluluğu hepimizindir.” dedi.

Vali Kaymak Samsun halkına seslenerek; yolda, sokakta veya herhangi bir yerde yoğun kar yağışı nedeniyle soğuktan etkilenmiş, kimsesiz vatandaş gördüğünüz zaman Büyükşehir Belediyemizi arayın çağrısında bulundu.

Vali Kaymak toplantının sonunda, kurumlara birimleriyle ilgili olan konularda tüm tedbirlerin alınarak gerekli koordinasyonun sağlanması konusunda talimatta bulunarak, sorunsuz bir kış mevsimi geçirilmesi dileğinde bulundu. 

        Vali Kaymak başkanlığında yapılan toplantıya ayrıca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ünsal Ağaoğlu, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

2018-2019 Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri Kararları okumak için tıklayınız...

2018-2019 İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Kararları okumak için tıklayınız...

Osman Kaymak