Samsun'da Kuvvetli Fırtına ve Sel Uyarısı

TAKİP ET

Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre, Samsun'da bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

 Yağışların Kastamonu ve Samsun çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Sinop, Samsun'un ve Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve batılı yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli (30-60 km/s), İnebolu-Samsun arası denizlerde ise fırtına şeklinde (50-75 km/s) esmesi bekleniyor.
UYARILAR KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Kastamonu ve Samsun çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Sinop, Samsun'un ve Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, Su baskını, Yıldırım, Dolu yağışı, Heyelan, Yağış anında kuvvetli rüzgar, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZ UYARISI: İnebolu-Samsun arasında batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın akşam saatlerinden sonra etkisini azaltacağı tahmin ediliyor.

Samsunda Kuvvetli Fırtına ve Sel Uyarısı