Samsun'da ördek katliamı! Vuran da göz yumanda suçludur!

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesinden bulunan Kızılırmak Deltası'nda kar maskeli şahıslar çok sayıda ördeği öldürdü. Bir video da kaçak avlananlara tepki gösteren Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerine, bu kadar ördek vurulurken silah sesi hiç mi duyulmadı diye de vatandaşlar tepki gösterdi.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde bulunan Samsun'daki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde, kar maskeli 3 avcı çok sayıda ördeği silahla vurarak öldürdü. 
6 Aralık'ta 3 kar maskeli avcı, 57 yeşilbaş ördeği yakın mesafeden silahla vurarak öldürdü. 
Ördekleri öldüren kaçak avcılar uzun süre aransada bir türlü yakalanamadı. 
Kızılırmak Deltası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Bafra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekipleri vurulan ördekleri bir araya getirerek katliamın boyutunu gözler önüne serdi.
Bu alan ilgili de çok vahim iddilar ortaya koyulmuş durumda. Kaçak avlananların kim olduklarını buradaki bazı yetkililerin bildği iddialarıda ortada dolanmakta. Ayrıca deltanın içinde bulunan tesiste bulunan görevlilerin bu kadar silah atılırken neden bunu duymadıkları da vatandaşlar tarafından sosyal medyada sorulmaktadır. Bununla ilgili olarak yetkililerden yapılması gereken açıklama bekleniyor.

Kızılırmak ördek