Samsun'da TOKİ kura çekiliş tarihleri ne zaman olacak?

TAKİP ET

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinden yararlanabileceklerin isim listesi yayımlandı. Hak sahiplerinin belirlenmesi için İlkadım ve Canik projelerinin kuraları, 30 Nisan'da kura çekileceği öğrenildi.

TOKİ'nin 100 bin sosyal konut projesinde üyelik başvurusu kabul edilenlerin listesi yayımlandı. Samsun'da 19 Mayıs, Atakum ve Canik 'te 2+1 ve 3+1 olarak yayınlanan listede bin 500 konut için başvuruları kabul edilenler açıklandı. TOKİ'ye başvuruda bulunanlar isim listesinde bulunup bulunmadığı görmek için linke tıklayabilir: http://talep.toki.gov.tr/
Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi için 16 Aralık 2019'da talepler alınmaya başlanmıştı. Başvurular 15 Ocak 2020 itibariyle sona erdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 100 bin sosyal konut için 1 milyon 137 bin 982 başvuru yapıldığını, Samsun'daki bin 500 konut içinde İlkadım ve Canik için kuraların 30 Nisan'da çekileceği duyuruldu. Atakum kuralarının ise önümüzdeki hafta çarşamba günü çekilmesi bekleniyor. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrası geri alabilecek. Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra, idare tarafından belirlenecek tarihte Konut Belirleme Kurası çekilecek.
“Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecek. 

Samsun haber