Samsun Doğum Evi'nde skandallar bitmiyor!

TAKİP ET

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaşanan skandallar büyük tepkiye yol açıyor. Doğum sancıları artan Ebru Çalışkan isimli hamile bayana bir hemşire tarafından 'domuz gribi' teşhisi konulması ortalığı karıştırdı.

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaşanan skandallar büyük tepkiye yol açıyor. Doğum sancıları artan Ebru Çalışkan isimli hamile bayana bir hemşire tarafından 'domuz gribi' teşhisi konulması ortalığı karıştırdı. 

Ayrıca Samsun Doğum Evi'nde bu olay sadece basına yansıyan kısmı, bazı vatandaşlar ise acil bölümünde bulunan bazı sağlık personelinin kendilerini insan yerine koymayarak muamele yapmasından ötürü tartıştıkları, olayın yetkililere yansıdığını fakat ne başhekimin ne de başhemşirenin hiç bir şey söylemeyerek kötü duruma göz yumdukları iddia ederek" işlerini yapamıyorlarsa istifa etsinler " dediler.


İşte Samsunhaber.tc'de yayınlanan o haber...
Ordu'nun Ünye İlçesi'nde doğum sancıları artan Ebru Çalışkan, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Ebru Çalışkan, 9 Ocak'ta hastanedeki hemşireler tarafından kontrol altına alındı. 

ORTALIK BİR ANDA KARIŞTI...
Genç kadının hastaneye yatırılmasının ardından skandallar zinciri peşpeşe yaşandı. İddialara göre, sancıdan kıvranan hamile kadının bir süre sonra öksürmeye başlaması nedeniyle hastane bir anda karıştı. Hamile kadına ve yanında refakatçi olarak bulunan annesi ile bir başka yakınına, 'domuz gribi' teşhisi konuldu. 

'DOMUZ GRİBİSİNİZ' DEDİLER!..
Olayla ilgili bilgi veren hasta yakınları, "Dün gece birden domuz gribi hastası ilan edildik. Bizlere zorla maske taktırdılar. Bu durumu duyan diğer hasta ve yakınları da panik yaşadı. Biz kendi hastamızın ağrılarıyla uğraşırken birden kendimiz mağdur durumda kaldık. Hem de domuz gribi gibi ağır bir hastalığa yakalandığımız iddia edilerek" dediler.

'NEYE UĞRADIĞIMIZI ŞAŞIRDIK!..'
Doğum için ameliyata alınması gerekirken domuz gribi teşhisiyle başka bir servise nakledilen Ebru Çalışkan ise, "Ağrılar içerisinde hastaneye geldim. Sezaryen ile doğum talebimiz reddedildi. Biz ısrar ettik. Gece yarısına doğru ise bana ve anneme domuz gribi teşhisi konuldu. Neye uğradığımızı şaşırdık. Sabah yanlıştan dönüldü ve ben doğumu gerçekleştirebildim" dedi.

'İŞGÜZAR HEMŞİRE YAPTI' AÇIKLAMASI...
Hastane yönetiminden kendilerine, "Bir hemşirenin işgüzarlığı. Domuz gribi falan değilsiniz" açıklaması yaptığını da belirten Ebru Çalışkan, "Şimdi bu işgüzar hemşirenin bir an önce bulunup gereken cezayı almasını istiyoruz. Böylesine önemli bir sağlık kurumunda böyle bir vahim hata nasıl yapılır?" diye konuştu.
Ayın 11'nde doğum yapmasına rağmen 19'unda bebeğiyle birlikte taburcu edildiğini de belirten Çalışkan, "Yavrumu tam 8 gün yoğun bakımda tutmak zorunda kaldılar. Tüm bunların araştırılıp hesabının verilmesini istiyorum" dedi.

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi