Samsun için Afet ve Acil Durum Raporu

TAKİP ET

Samsun Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle 30 Ocak 2017 Pazartesi saat 10:00 itibariyle il genelinde yaşanan olumsuzluklarla ilgili İl Afet ve Acil Durum raporunu yayınlandı.

Samsun Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle 30 Ocak 2017 Pazartesi saat 10:00 itibariyle il genelinde yaşanan olumsuzluklarla ilgili İl Afet ve Acil Durum raporunu yayınlandı.

Yayınlanan raporda hava ve yol durumu hakkında bilgiler verilirken, Başbakanlık’ın 2002/58 Sayılı Genelgesine istinaden, yoğun kar yağışına bağlı olumsuz hava şartları nedeniyle 30 Ocak 2017 Pazartesi günü 1 gün süreyle Samsun İl genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile kamu personelinin idari izinli sayılmalarına karar verildiği de açıklandı. 

Meteoroloji 10 . Bölge Müdürlüğü
Genel Durum: Çok bulutlu ve yer yer yoğun (20 cm. ve üzeri) olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçmesi beklenmektedir. Samsun merkezde gündüz en yüksek sıcaklık 2 derece, gece en düşük sıcaklık -2 derece dolayında beklenmektedir. Rüzgar kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi beklenmektedir.  

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI : Samsun'un kıyı kesimleri başta olmak üzere kar yağışının yer yer yoğun (20 cm. ve üzeri) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi vb.) ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.                                                                                     
BUZLANMA ve DON UYARISI: Samsun genelinde kar yağışından dolayı buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( zirai don, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.   

Gerçekleşen Yağış Miktarı: Bazı yerleşimlerde bu sabah ölçülen kar kalınlıkları; Samsun/Atakum : 4 , Bafra : 40, Çarşamba : 25, Tekkeköy : 30, Samsun/ Şenyurt Köyü : 100, Havza : 11, Samsun/İlkadım : 10 cm.'dir.                               Not: Kar kalınlıkları coğrafi yapıya göre değişiklikler göstermektedir.

Yaralı sayısı: 2 kişi düşme nedeniyle ,3 kişi kötü hava koşulları nedeniyele trafik kazası sonuçu hastanelerimize başvurdu.

Yol Durumu: KAPALI YOL BULUNMAMAKTADIR.

Şehir içi ve İlçeler  Toplu Taşıma Ulaşım durumu: Sorun bulunmamaktadır.

Samsun'da Kapalı ve Çalışma yapılan Mahalle Yolları:
Terme: Kocamanbaşı mah, Kesikkaya Mah, Ambartepe Mah, Örencik Mah, Kazımkarabekirpaşa Mah, Erenköy Mahalle yolları kapalı olup çalışmalarımız devam etmektedir.
Çarşamba: Kapalı grup yolu yoktur.
Salıpazarı: Kapalı grup yolu yoktur. 
Ayvacık: Kapalı grup yolu yoktur.

19 Mayıs: Kapalı grup yolu yoktur.
Bafra: Kapalı grup yolu yoktur.
Alaçam: Kızlan-Uzunkıraç, Yukarıısırganlı-Umutlu grup yolları kapalı olup, çalışmalarımız devam etmektedir.
Yakakent: Gündüzlü-Çepni, Sarıgöl-Büyükkırık, Kayalı-Mutaflı grup yolları kapalı olup çalışmalarımız devam etmektedir.
Kavak: Kapalı grup yolu yoktur.
Havza: Kapalı grup yolu yoktur.
Asarcık: Kapalı grup yolu yoktur.
Ladik: Kapalı grup yolu yoktur.
Vezirköprü: Kapalı grup yolu yoktur.
Merkez İlçeler: Kapalı grup yolu yoktur.

Havayolu Ulaşım Durumu: Tarifeli seferlerimizde her hangi bir aksama olmamıştır.

Deniz Yolu Ulaşım Durumu: Samsun Port Limanımız saat 09:00 itibari ile gemi trafiğine açıktır, . Ancak Yeşilyurt ve Toros iskelelerinde an itibariyle kötü hava koşulları nedeniyle gemi trafiğine kapalıdır.Deniz üzerinde görüş açıktır