Samsun İlyasköy'de Yaşanan Patlamanın Nedeni Doğal Gaz Değil Boş Tüp!

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesi İlyasköy mahallesinde yaşanan patlamaya doğalgazın değil, patlamanın yaşandığı lokantada bulunan boş tüpün-LPG neden olduğu gündeme geldi.

Samsun'un İlkadım ilçesi İlyasköy mahallesinde önceki gün gece saatlerinde yaşanan patlama olayına doğalgazın değil, patlamanın yaşandığı lokantada bulunan LPG-tüplerin neden olduğu gündeme geldi.

Samsun'un İlkadım ilçesi İlyasköy mahallesinde önceki gün gece saatlerinde yaşanan patlama sonrası ortalık savaş alanına dönerken, meydana gelen patlamada mucize eseri ölen yada yaralanan olmamıştı. Patlama sonrası İlyasköy mahallesinde çok sayıda iş yeri ile birlikte araç hasar görürken, SAMGAZ görevlileri tarafından patlamaya neyin neden olduğu ile ilgili yapılan ön incelemede lokantada bulunan LPG-tüplere dikkat çekilmişti.

İlyasköy mahallesinde meydana gelen patlamaya doğalgazın değil yüksek olasılıkla lokantada bulunan tüplerin neden olduğu öğrenildi. Patlama ile ilgili bir iddiada İlyasköy mahallesinde yer alan lokantada bulunan boş tüplerin hava sıcaklığı nedeni ile patlamış olabileceği bu patlamanın diğer dolu tüplerinde patlamasına neden olmuş olabileceğini bildirdi.

Samsun'un doğalgaz güvenliği konusunda pilot il seçildiği ve SAMGAZ'ın bu konuda sıkı denetimler yaptığı bildirilirken, İlyasköy mahallesinde yaşanan patlamaya boş tüp patlamasının neden olduğunu ihtimalinin yüksek olasılık olduğuna dikkat çekildi.

Kaynak; Samsunkenthaber