Samsun Kahveciler Odası'na 'Yıldırım' aday

TAKİP ET

Samsun Kahveciler-Gazinocular-Büfeciler- Otelciler-Çay Ocakları Esnaf Ve Sanatkarlar Odasına adaylığını açıklayan Dernek Başkanı Cavit Yıldırım; 'İşinizi işimiz gibi takip edeceğiz. İşiniz işimizdir' sloganıyla kamuoyuna projelerini açıkladı.

Samsun Öğretmenevinde yaptığı basın açıklamasında Oda Başkanlığına adaylığını açıklayan Cavit Yıldırım; “Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Yeter ki samimi dürüst, planlı, projeli, azimli ve kararlı olalım. Planladığımız projelerin bir an önce sizin için hayata geçirilmesi konusundaki kararım kesin ve sözüm nettir. Mesleğinde tecrübeli ve güvenilir siz değerli oda üyesi arkadaşlarımızın teveccühlerinize inanarak ve güvenerek bu onurlu göreve talip olduk. Sizlere hizmetin en iyisini sunmak için bu onurlu ve kutsal göreve hazırım ve odamızın başkanlığına adayım” dedi.

Geniş katılımlı toplantıda gazetecilere yaptığı basın açıklamasında esnafların sorunlarını dile getiren Yıldırım;” Her gecenin mutlaka bir sabahı vardır. İnşallah odamıza üye tüm esnaf ve sanatkarlarımızın sorunu çok yakında çözülecek, yüzler gülecek ve umutlar tazelenecektir. Laf olsun diye değil İş olsun diye İşinizi işimiz gibi takip edeceğiz. İşiniz işimizdir” şeklindeki açıklamasının ardından projelerini şu şekilde sıraladı.

Öncelikle Odamızı hak ettiği ve layık olduğu seviyeye yükseltmek için hepimizin temsil edildiği geniş katılımlı, çoğulcu ve şeffaf bir yönetim oluşturacağız.

Ve ilk icraatımız odamızın idari ve yönetim yerini Samsun’umuzun şehir merkezine taşımak olacaktır. Bununla ilgili olarak Cumhuriyet Meydanındaki bir İşhanı’nın 3. Katında bir yerle ön görüşmelerimiz yapılmış olup, şahsıma teveccüh ettiğinizde bu onurlu görevi devir alır almaz hemen taşınacağız.

Merkezi yönetimle esnaflarımızın sorunlarının giderilmesini sağlamak ve problemlerin hızlı ve en kısa sürede çözüme kavuşturulması için, tüm esnaf meslek gruplarımızın her birinde ayrı ayrı komisyonlar kurup, aktif bir şekilde sizlerin hizmetinde olacağız.

 Odamıza ait web sitesi, 7/24 haberleşebileceğimiz ve bilgilendirileceğiniz sms mesaj hattı ve aktif sosyal medya hesabı açacak ve her konuda şeffaf olacağız.

 Başta şahsım olmak üzere yönetim kurulu üyelerimizle birlikte siz değerli esnaflarımızı işyerlerinizde sık sık ziyaret edecek ve istek, öneri ve eleştirilerinize her zaman açık olacağız.

Sağlık konusunda tüm üyelerimizin 7/24 hizmetine sunacağımız acil ambulans ve hasta nakil aracı, cenaze aracı gibi araç ve gereçlerimizi hemen temin edeceğiz. Özel hastanelerle üyelerimize indirimli muayene konusunda anlaşmalar imzalayacağız.

Eğitim konusunda, odamızın imkanları nispetinde GSYH %10’unu geçmemek kaydıyla üyelerimizin yüksek okulda okuyan çocuklarına BURS yardımı yapacağız.

Ticari faaliyetleriniz, yatırımlarınız, gerekli ihtiyaçlarınız, teşvik ve hibe kredileriniz için sizlere destek olabilecek Avrupa birliği hibe fonları, TÜBİTAK destek kuruluşu, KGF (kredi garanti fonu), Kalkınma ajansları, KOSKEB ve İŞKUR destekleri gibi ve buna benzer kurum ve kuruluşlarla sizin adınıza esnaf odası olarak görüşülüp ilgili antlaşmaları sağlayacağız.

Odamızda sizlere her türlü ticari danışmanlık hizmeti verecek AR-GE Birimi ve acil çözüm merkezimizi kuracağız. İşçiyle işvereni buluşturacak bu birimimizde oluşturulacak olan havuzdan, istenen özellik ve nitelikte her türlü kalifiye eleman ve personel ihtiyacınızın giderilmesi sağlanacak.

Esnaflarla ilgili projelerini gazetecilere yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşan Yıldırım; “Yapılacak olan genel kurulumuzun odamıza ve üyelerimize hayırlara vesile olmasını diliyor, işlerinizde helal ve bol kazançlar, sizlere ailenizle mutlu ve sağlıklı bir hayat temenni ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyor, Allaha emanet ediyorum” şeklindeki sözleriyle toplantıya son verdi.

Cavit Yıldırım