Samsun Ladik Fındıcak Barajı'nın Geçici Kabulü Yapıldı

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Samsun iline yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşları içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Samsun ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 


DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada ‘Samsun Ladik Fındıcak Barajı İnşaatı’nın tamamlandığını belirterek, “Fındıcak Barajı, Samsun iline bağlı Ladik ilçesi’nin 18 km doğusunda Daldere Köyünün 850 m güneydoğusundaki Daldere Deresi üzerinde bulunmakta olup, göletin temelden yüksekliği 35,00 metredir. 3,39 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip baraj ile 8.850 dekar arazi sulanacaktır” dedi.

Ladik Fındıcak Barajı’nda, tüm imalatlar tamamlanarak gölette su tutma gerçekleştirilmiş olup, 30.06.2021 tarihinde Geçici Kabulü yapılmıştır.

20 Milyon TL maliyetli proje (2021 Fiyatlarıyla) ile dekar başına  1.627,86 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık  12.965.908 TL katkı ve yaklaşık 398 kişiye istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir.

Samsun Ladik Fındıcak Barajının Geçici Kabulü Yapıldı