Samsun mavi oldu, Vali Dağlı'dan teşekkür

TAKİP ET

Samsun'da ikinci doz koronavirüs aşısını yaptıranların oranı % 75'e yükseldi ve mavi kategorideki düşük riskli iller arasındaki yerini aldı. Samsun Valisi Dağlı, "Bu güzel gelişme vesileyle aşının gücüne inanarak ilk fırsatta aşısını yaptıran tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum." dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama oranı ortalama yüzde 88.00 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 75.10 olurken 1., 2. ve 3. doz aşısını yaptıran vatandaş sayısı toplamda 112 milyon 941 bin 94'e yükseldi. Samsun'da ikinci doz koronavirüs aşısını yaptıranların oranı % 75’e yükseldi ve mavi kategorideki düşük riskli iller arasındaki yerini aldı. 

VALİ DAĞLI'DAN TEŞEKKÜR
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı yaptığı paylaşımda, "Sizlerin desteği ve sağlık çalışanlarımızın gayretleriyle bu akşam itibarıyla ilimiz genelinde ikinci doz koronavirüs aşısını yaptıranların oranı % 75’e yükseldi ve mavi kategorideki düşük riskli iller arasındaki yerimizi alarak, artık toplumsal bağışıklığa her zamankinden çok daha yakınız.
Bu güzel gelişme vesileyle aşının gücüne inanarak ilk fırsatta aşısını yaptıran tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.
Henüz ilk doz aşısını yaptırmamış veya ikinci dozunu geciktirmiş olan vatandaşlarımızdan hassasiyet göstererek bir an önce aşılarını yaptırmalarını önemle istirham ediyorum.
Ayrıca, aşı oranları yükselmesine rağmen tedbirlere uyumun azalmasıyla birlikte vaka sayılarında meydana gelen artışın önüne geçebilmek adına tüm hemşehrilerimizi maske, mesafe ve temizlik kurallarına bir süre daha titizlikle uymaya davet ediyorum."

Samsun mavi oldu