Samsun Millet Bahçesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın övgüleri ile açıldı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış töreni ile Samsun ve 9 ilde Millet Bahçesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun Millet Bahçesi'ne övgü dolu sözler söyledi. Samsunlulara ise sevgi ve selam yolladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'da bulunan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'nde düzenlenen törenle, Samsun, İstanbul Halkalı ve Pendik, Sakarya, Batman, Sivas, Bursa, Trabzon, Diyarbakır, Elazığ’daki Millet Bahçeleri’nin açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehircilik geleneğimizin sembolü olacak millet bahçelerinden 13'ünü 2 yıl önce hizmete açmıştık. Bugünle birlikte toplamda 23 millet bahçesine ulaşmış oluyoruz. Cumhuriyetin 100. yılına girerken 81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” dedi.

KARAASLAN’A MİMARİYİ SORDU

10 şehre Ankara’dan tele konferans yöntemiyle bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’daki Millet Bahçesi’nin çok beğendiğini kaydetti. Açılış sırasında AK Parti Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’a mimari noktada eserlerin nasıl olduğunu soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaaslan’dan eserlerin çok güzel olduğu cevabını aldı.

GÜLSAN SANAYİ SİTESİ’NDE BURAYA KATACAĞIZ

Samsun Valisi Osman Kaymak, “Sayın Cumhurbaşkanım Samsun'dan saygılarımızı arz ediyoruz efendim. Burası daha önce ya Samsunspor'un da maçlarını oynadığı Samsun Ondokuz Mayıs stadıydı. Sizin talimatınızla burası Millet Bahçesi olarak düzenlendi. Çok da güzel oldu. İçerisinde kafeteryalar, voleybol, basketbol sahaları, yürüyüş bantları, bisiklet yolları, 162 araçlık otoparkı ile çok harika oldu.

 Buranın hemen bitişiğinde Gülsan Sanayi Sitesi var. Orayı da taşıyoruz. Orayı da buraya katacağız. 350 dönüme yakın büyük bir alan İnşallah Samsunluların Millet Bahçesi olarak hizmete girecek” diye konuştu.

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CAMİNİN PROJESİNİ GÖRMEK İSTEDİ

Samsun Valisi Osman Kaymak ayrıca Millet Bahçesi’ne Selahattin Cami inşa edeceklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise projeyi görmek istediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ayrıca Samsunlulara Ankara’dan sevgi ve selam yolladı. AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİCumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Samsun Millet Bahçesi’nin açılış kurdelesi, Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş ve Ahmet Demircan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından kesildi. 

Samsun Haberleri