Samsun Milletvekilleri TBMM Genel Kurulunda Yeminlerini Etti

TAKİP ET

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti 27'inci dönem Samsun Milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleşen tören ile yeminlerini etti.

24 Haziran seçimlerinde AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'den seçilen 27'inci dönem milletvekilleri, TBMM genel kurulunda yemin etti.

AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı ile CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Neslihan Hancıoğlu, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, İYi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar sırayla meclis kürsüne çıkarak yeminlerini etti.

Yemin töreninde ilk olarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın ismi anons edildi. Ancak Ahmet Demircan'ın genel kurul salonunda bulunmaması nedeni ile milletvekili yemini için kürsüye ilk gelen isim CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu oldu. Neslihan Hancıoğlu milletvekili yeminini gerçekleştirdikten sonra kürsüye AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan gelerek yeminini etti. Daha sonra yemin töreninde AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ardından İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, AK Parti Samsun  Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta meclis genel kurulunda kürsüye gelerek milletvekili yeminlerini okudu.

MİLLETVEKİLİ YEMİNİ 

Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

Kaynak;samsunkenthaber